PALMA: KOLINDA OPET UBIJA STRADALE I PROTERANE SRBE!


IZVOR: Republika - 04.08.2018 | 07:47


Lider Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma oštro je osudio odluku hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da odlikuje najveći ratni zločin posle Drugog svetskog rata - "Oluju".

Foto: Tanjug

Dragan Marković Palma

- Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović donela je odluku da ordenom nagradi najveći ratni zločin i genocid posle Drugog svetskog rata, Oluju, koju su predvodili Gotovina i Markač. Na današnji dan kada Srbija tuguje, Hrvati slave Oluju tokom koje su ubijali nemoćne, stare, žene, decu, koji su u kolonama bežali od ustaša u Srbiju. Evropa ćuti, a neke zemlje van Evrope, koje su bile glavni organizatori bombardovanja Srbije, ne reaguju. Takva politika je ohrabrila Albance na Kosovu i Metohiji da, uz prećutnu podršku svojih mentora, prete da će danas oteti Hidroelektranu Gazivode. Bombardovana Srbija bori se za istinu i pravdu, ali na  žalost, kada je u pitanju međunarodno pravo, a tiče se Srbije, primenjuje se sila - rekao je Dragan Marković Palma, poslanik u Skupštini Srbije i predsednik partije Jedinstvena Srbija.

HAŠKI TRIBUNALU STIDI SE

- Gotovini i Markaču mesto je u zatvoru, a ne na svečanosti proslave Oluje, gde će biti odlikovani za počinjeni ratni zločin. Haški tribunal treba da se stidi, jer je sudio samo Srbima,a  ne po pravu i pravdi. Kolinda Grabar Kitarović je Tuđmanov naslednik u rukavicama - izjavio je danas Marković.