UGLJANINOV NAJBLIŽI SARADNIK U AKCIJI: Bošnjačkoj deci pune glavu da su Albanci!


IZVOR: G. M. - 31.07.2018 | 20:43


Nova provokacija, ko zna koja u nizu, Sulejmana Ugljanina, predsednika Bošnjačkog nacionalnog veća.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Sulejman Ugljanin

Jedan od njegovih najbližih saradnika i lider NVO Kosovo za Sandžak Ismet Azizi obilazi sela po Sandžaku, ubeđuje Bošnjake da im je poreklo albansko, a onda se slika sa decom kojoj je nabio albanske kape na glave i naterao ih da prekrste ruke i pokazuju simbol dvoglavog orla. O tome najbolje svedoči slika do koje je došao Srpski telegraf.

Podsetimo, u poslednjih desetak dana ne mogu se ni nabrojati sve Ugljaninove provokacije usmerene protiv države Srbije i njenih organa. Tako je na tribinu BNV u Novom Pazaru pozvao Bedžeta Pacolija u svojstvu ministra spoljnih poslova Kosova, da bi, kada je ovom zabranjen ulazak, osuo paljbu na Srbiju uz poruku da Vučić nije njegov predsednik, a Ana Brnabić njegova premijerka. Usledio je odgovor Aleksandra Vučića: "Uzalud napadaš, za tebe, Suljo, nema fotelje".

Stručnjak za međunarodni terorizam i bezbednost Dževad Galijašević kaže za Srpski telegraf da Azizi, a preko njega Ugljanin, ovim svojim postupkom pokazuje ko je najveći remetilački faktor na Balkanu. Naš sagovornik smatra da Srbija i njemu i Ugljaninu mora konačno da zabrani političko delovanje.

- Činjenica je da taj Azizi zajedno sa Ugljaninom negira bošnjački identitet na području najstarije srpske državnosti, ali onda i sam Ugljanin treba da se otvoreno izjasni da vodi proalbansku stranku, s obzirom na njegove poslednje izlete protiv države u kojoj živi. Negiranje bošnjačkog identiteta na području koje oni nazivaju Sandžakom sprovodi se zbog teritorijalnih pretenzija koje se ne misle zaustaviti samo na Kosovu - objašnjava Galijašević.