ŠIPTARSKA PROVOKACIJA: OVK KRVNICI HOĆE MEMORIJAL NA PROKLETIJAMA!


IZVOR: Republika - 27.07.2018 | 13:33


Bivši komandanti terorističke organizacije OVK planiraju izgradnju memorijalnog centra na Košarama! Krvnici iz OVK žele da naprave memorijal koji bi služio kao središte nacionalnog mita o lažnoj državi Kosovo, uprkos činjenici da je ovaj prostor simbol poraza terorista i njihovih NATO saveznika!

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Šiptari

Podsetimo, teroristi OVK su pokušali uz pomoć NATO da izvrše kopnenu invaziju iz Albanije na Kosovo, uz pomoć albanske vojske i zapadnih plaćenika, tokom NATO agresije na Jugoslaviju 1999. godine. Oni, međutim, zbog herojskog otpora Vojske Jugoslavije nisu uspeli da se probiju u našu zemlju, uprkos pomoći atriljerije albanske vojske i neprestanog NATO bombardovanja.

Komentarišući ove navode, zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev kaže da je činjenica je da su albanski teroristi sa KiM i jedinice regularne vojske Albanije pretrpeli stravične gubitke i da ne iznenađuje potreba njihovih nekadašnjih komandanata da im na neki način odaju počast. 

- Očekujem samo da privremene institucije samouprave u Prištini, ako reše da prave nekakav memorijal na Prokletijama, to učine u skladu sa nedavno usvojenim Zakonom o ratnim  memorijalima Republike Srbije - podvukao je Kozarev.

On dodaje da će bitka na Košarama trajno ostati simbol odlučnosti srpskog vojnika u odbrani otadžbine. 

- Državna granica Srbije je u ratnim danima 1999. godine odbranjena pred napadima mnogo brojnijeg neprijatelja, kojeg su iz vazduha i sa zemlje podržavale neke od najvećih svetskih vojnih sila - istakao je on.