STEFANOVIĆ o 12 godina vlasti bivšeg režima: JEREMIĆ, TADIĆ I ĐILAS DOVELI ZEMLJU DO BEDE


IZVOR: E. S. T. - 26.07.2018 | 20:32


Ministar unutrašnjih poslova ocenio je da oni koji su upropastili Srbiju danas ponovo žele da se vrate na njeno čelo.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Nebojša Stefanović

Prema njegovim rečima, to je razlog zbog čega je došlo do Saveza za Srbiju.

Stefanović: Opozicija nek radi šta hoće, narod zna da se okupljaju samo oko fotelje

Govoreći o okupljanju opozicije, Stefanović im je poručio da "rade šta hoće" i da "narod zna da se okupljaju samo oko fotelje" ističući da upravo oni otežavaju poziciju Srbije i napore koje predsednik Vučić ulaže da spase šta se može spasti.

- Od 2012. godine govore nam da je sve gotovo i da ne treba da se bavimo Kosovom. Ipak, vidimo da pojedine zemlje povlače svoja priznanja nezavisnosti, za šta je zaslužan Vučić. Ko je zaslužan za ZSO u Briselskom sporazumu i srpske policajce? Sve to je uradio Aleksandar Vučić! A sada se javljaju oni koji su na strani kosovske nezavisnosti, oni koji su doprineli da Srbi napuštaju KiM i traže utočište u centralnoj Srbiji. Vučić pokušava da iščupa nemoguće i to je borba u kojoj čovek sa timom ljudi pokušava da nešto uradi, dok ostali čekaju u prikrajku. Oni su imali svoju priliku i upropastili su je. Danas opet svojim neodgovornim stavom ugrožavaju budućnost Srbije. Ne govore šta im je politika, jer je nemaju! Oni su nam 12 godina odlučivali o sudbinama i doveli nas na ivicu bede - naglasio je Stefanović.

Ministar je posebno naglasio da su Jeremić, Đilas i Tadić učestvovali u postavljanju administrativnih linija na KiM, te da su pregovori oko Kosova prebačeni iz UN u EU, čime su šanse za pobedu Srbije znatno smanjene. Stefanović je zaključio da opozicija shvata da je "Kosovo jedina tema u kojoj mogu da kritikuju, a ne moraju ništa da rade".