SDP traži ulicu u Novom Pazaru sa imenom Hatidže Mehmedović


IZVOR: K. J. - 25.07.2018 | 11:50


Porukom "Neka ti je vječni rahemt, majko šehida" Novi Pazar se oprostio od Hatidže Mehmedović, predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" koja će danas biti sahranjena u Srebrenici.

Foto: Srpski telegraf

Poruka za Hatidžu u Novom Pazaru

Širom grada, na više mesta, postavljeni su bilbordi, ali i zastave sa pomenutom porukom, čime su građani Novog Pazara odali počast ovoj hrabroj Srebreničanki. Na zgradi Gradske uprave, na Bedemu ali i širom centra grada može se videti pomenuta poruka.

Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajića na konferenciji za medije saopštila je da "ne želi da ulazi u ovo nacionalističko ludilo i da ostaju privrženi principima tolerancije i razumevanja".

Foto: Srpski telegraf

Tekst potpisa

- Naš odgovor na ovakav govor mržnje jesu naši transparenti koji su osvanuli u Novom Pazaru, poruka svima da rahmetli (pokojna) Hatidža nije sama, puno je dobrih ljudi kojima je čast sebe nazvati Hatidžinom braćom i sinovima. Naša inicijativa da ulicu u Novom Pazaru nazovemo njenim imenom je poruka da je nećemo zaboraviti. Ona je uzor koji će oblikovati generacije koje dolaze i biće nam majka koja će i u svojoj smrti vaspitavati svoju decu. Sandžačka demokratska partija je čvrstog opredeljenja i čvrsto ostaje na svom kursu da se treba boriti za izgradnju modernog, demokratskog, evropskog društva i države i to ćemo stalno raditi sa onim zdravim i dobronamernim snagama u ovoj zemlji. Onim snagama koje imaju svetle poglede u budućnost i koje nisu opterećene mržnjom – istakao je predsednik GrO SDP Novi Pazar, Fahrudin Đekić.