OBRADOVIĆ UMIŠLJA "PAD VLASTI": Ni njemu izgleda nije jasno kako bi se to dogodilo


IZVOR: Tanjug, Republika - 24.07.2018 | 10:56


Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da je potrebno na godinu dana oročiti prelaznu vladu nakon pada aktuelne vlasti, osloboditi medije i omogućiti slobodne izbore, a onda svaka partija treba da nastupi onako kako smatra da treba i da predstavi svoj program, a građani slobodno da biraju.

Foto: Tanjug

Boško Obradović, lider pokreta Dveri

Obradović je taj stav izneo na pres konferenciji u Čačku, komentarišući programsku platformu Saveza za Srbiju, koji, zapravo, još nije formiran, na platformi o kojoj je Obradović govorio.

Nije precizirao kako vidi "pad" vlasti.

Dveri su, kaže, otvorene za opozicionu saradnju, a konačnu odluku o tome stranka će doneti kada se budu znale sve opcije za potencijalne političke saveze u opoziciji.

Obradović smatra da je Srbiji potreban ozbiljan opozicioni savez, koji bi prevazišao podele na levicu i desnicu, građansko i nacionalno, tradicionalno i moderno, a "crvena linija" Dveri je očuvanje KiM u sastavu Srbije. 

Kako je rekao, Dveri mogu da sarađuju sa svima koji su za poštovanje Ustava i Rezolucije 12 44 SB UN, a protiv da se tzv. nezavisnom Kosovu omogući članstvo u UN.

On je naveo i da Dveri ne mogu sarađivati sa "lažnom opozicijom", u koju ubraja Vojislava Šeselja, Nenada Čanka i Čedomira Jovanovića, "ni biti u savezu koji bi se zalagao za ulazak Srbije u ovakvu EU, za članstvo u NATO ili za odricanje od KiM".