PACKE OD BIVŠEG ŠEFA! TADIĆ PORUČIO ĐILASU: DS će glasati za DSS kad "Grobari" budu uz Zvezdu!


IZVOR: I. Ž. - 22.07.2018 | 17:26


Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić opleo je po Savezu za Srbiju na čijem je čelu Dragan Đilas, ocenjujući da je ta skupina krajnje neverovatna i nerealna.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Boris Tadić

- Očekivati da će izvorni birači Demokratske stranke (DS) glasati za listu na kojoj su Dveri i Demokratska stranka Srbije (DSS) je taman toliko naivno koliko i očekivati da će okoreli partizanovci navijati za Zvezdu i obrnuto - napisao je nekadašnji predsednik Srbije na svom Tviter nalogu.

On je prethodno naveo i da smatra da će se formiranjem Saveza za Srbiju, u nagoveštenom sastavu i najavljenim principima, ujediniti samo antievropska konzervativna opozicija u jednom bloku, dok će proevropska i građanska opozicija ostati razjedinjena i dodatno oslabljena.

Samo nekoliko dana ranije i Tadićeva savetnica Marina Komad žestoko je kritikovala stav da su Ðilas, Vuk Jeremić i Zoran Lutovac osovina kojoj drugi treba da se priključe.

- Kakva su oni crna osovina, gde su Jeremić i Lutovac bili do 2012? Kakve oni rejtinge i uspehe imaju? Kakvi su to evropejci koji su se ujedinili sa najvećim antievropljanima? - napisala je savetnica na svom Tviter profilu i nastavila oštro da negira stav da su Ðilas i Jeremić osovina i da u njihovom taboru nema mesta za antievropske partije.