SELAKOVIĆ: KOGA JOŠ IZ REGIONA TAKO PRIMA MAKRON?


IZVOR: Tanjug - 17.07.2018 | 07:06


Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da ni jedan državnik iz regiona nije imao čast da razgovara sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom kao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Nikola Selaković

Selaković je, govoreći o današnjoj poseti Parizu, rekao za televiziju Prva da je predsedniku Srbije Makron ukazao poštovanje i čast. 

- Ko to ne razume o čemu govorim, neka mi kaže ko je iz regiona imao priliku da ga tako primi Makron - rekao je Selaković i dodao da će, odmah nakon razgovora i radnog ručka Makron, zajedno sa Vučićem, održati konferenciju za štampu. 

Prema njegovim rečima, ova poseta je važna jer uloga Makrona i Francuske u svetu raste, a Makron je jedan od prvih lidera.

- Zato je ovaj sastanak za našu državu veoma važan - zaključio je Selaković.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je sinoć u Pariz, a danas će razgovarati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, koji će u Jeliselskoj palati prirediti i radni ručak za gosta iz Srbije.

Kako je najavljeno iz Predsedništva Srbije Vučić i Makron razgovaraće o niz važnih pitanja, od kojih je jedno i dijalog Beograda i Prištine, na koji Vučić odlazi odmah nakon Pariza.