"BRINE ME OPSESIJA PRIŠTINE"


IZVOR: Tanjug - 15.07.2018 | 09:04


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne haje mnogo za izjave Albanaca sa juga Srbije, ali da ga brine druga stvar, a to je opsesija Prištine severom Kosova.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarao na pitanja o Kosovu

Vučić je, upitan da prokomentariše zahtev Albanaca s juga Srbije za istim pravima kao Srbi na KiM i da budu uključeni u briselski dijalog, kazao da često dolaze razne izjave i da ne haje za njih.

- Brine me činjenica da kada se nešto dogovorimo u Briselu, a izašao sam sa prošle runde radostan, jer kod nas nemate vremena od događaja da analizirate šta se dogodilo, i rekao da je dobro da razgovaramo, jer mislim da smo time zaštitili bezbednost našeg naroda na severu. Moj uslov na razgovor bio je nedvosmislen i rekao sam Albancima i Evropljanima da je uslov Srbije da nema napada na Srbe, nema pokušaja zauzimanja teritorija na severu, hapšenja kako kome padne na pamet - rekao je on.

Vučić je ukazao da su Albanci u jednom danu uhapsili petoricu Srba, najviđenije Srbe iz Pomoravlja, koji drže srpsku zajednicu od Ropotova, do Raniluga i Novog Brda.

- To su najbolji ljudi. Taj dan se nisam pojavljivao, plašio sam se da moja reakcija ne bude preoštra i da ne ode u nekom drugom smeru. Poručio sam da ako ne budu pušteni do ponoći da mogu da zaborave na nastavak dijalog, ali i na pogrom srpskog stanovništva. Njihova jedina opsesija je sever Kosova, a to znamo jer imamo službe koje se time bave i ljude koji to prate - ističe predsednik.