VUČIĆ U TELEOPTIKU: Ova fabrika je MOZAK odbrambene industrije, uskoro VEĆE PLATE!


IZVOR: Tanjug - 08.07.2018 | 10:41 >> 12:00


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon obilaska Teleoptika, da ova komapnija, ranije potpuno ugašena, sada ponovo živi, da predstavlja mozak naše odbrambene industrije i najavio nova ulaganja u nju i veće plate za zaposlene.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

- Radnici ovde rade za izuzetno male plate. Neću ja da vam kažem, vaši rukovodioci će vam reći za koji dan koliko povećanje plate će biti. Bićete nešto zadovoljniji - rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle obilaska fabrike.

Kako je naglasio, neophodno je zadržati radnike ovde da ne odu u druge kompanije.

- Danas je vode situacija znatno bolja, to je nekad bila ugašena kompanija, danas živi - rekao je on.

Podsetio je da je, prema programu koji je usvojen dok je bio premijer, u ovu fabruiku već usvojeno 6 miliona evra, a da će biti izdvojeno još oko 6.

Naveo je i da se danas u fabrici može videti 50-60 odsto novih mašina koje su nabavljene.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

- Kad sam bio u Kazahstanu video sam najčistiju belu sobu, a danas ovde je ta soba i lepša i čistija, i temperaturno i po pritisku jednako ili bolje urađena nego ona u Kazahstanu - rekao je on, pokazavši jedna od proizvoda ove fabrike za koji je radnicima, kao kažu, potrebno oko sat i po vremena.


- Ovo je naših ruku delo i na to smo ponosni. Videli ste ovde i korišćenje nano tehnologije, za nišane koji koriste mat tehnologija koja vam omogućava da se ne odate kada vas neprijatelj osmatra, ima natkorozivnu zaštitu. I to proizvodimo ovde. Tu jei precizna mehanika, motori za glave za navođenje raketa, to je nešto za nas od ključnog značja. Mozak sistema naše odbrambene industrije je ovde - poručio je Vučić.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

On je dodao da se fabrike obnavljaju, i zahvaljujući tome opstaju.

- Ukupan izvoz našeg oružja, municije, oruđa 2012. bio je 154 miliona evra, prošle godine 560 miliona a ove očekujemo preko 620 miliona.Kad izračunate to je u odnosu na 2012. četiri puta povećanje i na to sam ponosan - poručio je on.