ĐORĐE MILIĆEVIĆ O 28 GODINA SPS: Hvala onima koji su napravili 5. oktobar


IZVOR: Ivana ŽIGIĆ - 01.07.2018 | 15:55


SPS kao stranka treba da bude zahvalna onima koji su sproveli 5. oktobar jer, da nije njega bilo, SPS se ne bi promenio i reformisao. Takođe, građani ne bi imali prilike da vide koliko oni koji su sproveli taj 5. oktobar ne mogu i ne znaju ništa da urade za Srbiju i njene građane.

Foto: Tanjug/T. VALIČ

Đorđe Milićević

Ovo poručuje Đorđe Milićević, potpredsednik Skupštine Srbije i šef poslaničke grupe socijalista.

U susret 28. godini postojanja SPS, Milićević za Srpski telegraf ocenjuje da je ta stranka uvek bila relevantan činilac srpske političke scene.

- Prošli smo i preživeli mnogo toga, što dosta govori o snazi naše stranke. I onda kada je bilo najteže biti socijalista, tog famoznog 5. oktobra 2000, mi smo ostali verni ideji socijalne pravde i borbi za život dostojan čoveka u 21. veku. Danas su tri ključne reči za politiku SPS sa Ivicom Dačićem na čelu: modernizacija, promene i reforme - ističe Milićević.

Prošlosti se, kaže, ne odriču, ponosni su na nju, ali napominje da se od prošlosti ne živi, već iz nje izvlače pouke i afirmišu ono što je dobro.

- Mi želimo da damo odgovore na ključna pitanja koja danas muče Srbiju i da zajedno sa našim koalicionim partnerima gradimo temelje neke nove budućnosti. Sve što smo radili prethodne gotovo tri decenije nismo radili zbog prošlih godina, već zbog nekih narednih 28 godina. Prošlost, i da hoćemo, ne možemo da promenimo, ali možemo da utičemo na sadašnjost i budućnost - poručuje Milićević.

On podseća da je SPS bio u različitim političkim pozicijama, ali da je najbitnije to što su se posle svakog pada podizali.

- Siguran sam da postoje stvari na kojima građani Srbije mogu da nam zamere, ali nam nikada ne mogu reći da smo bilo kada bili protiv svoje države i naroda - zaključuje Milićević.