SKOT UVERAVA: Amerika još ima interes da vidi pravdu za porodicu Bitići!


IZVOR: Tanjug - 29.06.2018 | 10:25


"Rezolucija Kongresa SAD vezana za slučaj Bitići je "izraz nestrpljenja i frustracije", ali i pokazuje da SAD još imaju interes da vide pravdu za porodicu Bitići", izjavio je danas ambasador SAD Kajl Skot.

Foto: Tanjug

Kajl Skot

- Slučaj braće Bitići će i dalje biti na našoj bilateralnoj agendi - rekao je američki diplomata odgovarajući na pitanja novinara u Hajatu. 

Rezolucija je, navodi, stav i mišljenje da su tri amarička građanina ubijena u Srbiji kada su bili u rukama srpske policije i niko još nije odgovarao za to i nema pravde za porodicu Bitići koja na to čeka već 19 godina.

Na pitanje da li to znači da bi rezolucija trebalo da ubrza Srbiju i njene organe u rešavanju tog slučaja, Skot je rekao da je to više pitanje za srpsko pravosuđe. 

Kaže da je pre neki dan čitao o sudskoj odluci donetoj posle 19 godina i da to znači da još postoji mogućnost i za rešavanje slučaja ubistva braće Bitići. 

Skot je rekao da jedino zna činjenice, a to je da su tri građanina SAD ušli u Srbiju ilegalno, bili su uhapšeni, u zatvoru, potom su bili pušteni iz zatvora u ruke jedne specijalne jedinice srpske policije. 

- Posle toga su oni nađeni sa metkom kroz glavu, njihove ruke vezane iza tela i to je bilo na teritoriji specijalne jedinice vaše policije, i niko ne zna ništa i niko ne odgovara za to. To je malo teško za mene da razumem, ali bi trebalo da bude moguće da se nađu oni koji su ubili braću Bitići - kaže ambasador SAD.