VUČIĆ: NIČEG LEPOG NEMA OKO KOSOVA ŠTO MOŽEMO DA PONUDIMO NARODU


IZVOR: Tanjug - 27.06.2018 | 11:09


Nemam nameru da se krijem iza naroda, kao što to neki tvrde oko Kosova, ali će građani biti ti koji će da odluče o svojoj budućnosti, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Vučić

On je danas u Kraljevu, gde je prisustvovao zajedničkoj vojnoj vežbi vojske i policije, rekao da nekima smeta kada je rekao da neće da donosi odluku o rešenju za Kosovo i Metohiji, a da ne pita građane, i da su tvrdili da će da ih pita jer se krije iza njih, da ih koristi kao "smokvin list".

- Nisam se nikada krio. Nisam se krio kada smo morali da smanjujemo plate i penzije da bi oporavili zemlju i spasili je od bankrotstva. Nisam se krio i neću kada povećavamo plate i penzije, jer smo ozdravili sistem i pokazali da smo dogovorni i ozbiljni, a ne kao neki pre nas - istakao je on.

Predsednik Srbije je naveo da neće da vodi takvu politiku da ćuti kada neko ruši krstove i crkve, kada neko proglašava nezavisnost, kada Međunarodni sud pravde donosi odluku da je legalno proglašena nezavisnost i to na naš zahtev.

- Ja to neću da radim. Ničeg lepog nema oko Kosova što možemo da dobijemo i ponudimo narodu - naglasio je on.

Rekao je da će izaći pred narod, koji će doneti odluku o svojoj budućnosti.

- Ljudi moraju biti upoznati sa svim posledicama jedne, druge ili treće opcije. Narod treba da kaže šta želi - istakao je Vučić, i naveo da šta god da uradi, "nekima smeta".

Kako je naveo, "jedan dan u Đilasovim i Šolakovim (Dragan Šolak) novinama piše da sam kriv što pitam narod, drugi dan stoji a što ne pitam građane, pa onda što nemam odgovor na "Oluju", ili što prizivam "Oluju".

- Oni nemaju nikakvu politiku, i nemaju nikakav sadržaj sem da se dočepaju vlasti, kradu i pljačkaju, pune svoje džepove. To se neće dogoditi, jer narod voli odgovorne ljude - uveren je Vučić.