VUČIĆ SE ZAHVALIO LIBERIJI: Najbolji fudbaler ikada da poseti Srbiju!


IZVOR: Republika - 21.06.2018 | 13:53


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Liberije Gbezongara Miltona Findlija, kome je zahvalio na odluci te zemlje da poništi ranije priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je izrazio želju da, uprkos udaljenosti, Srbija i Liberija uspostave bliže veze i saradnju u svim oblastima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

On je uručio pismo sa pozivom najboljem fudbaleru Liberije ikada, a zvanično najboljem fudbaleru sveta 1995. godine u izboru FIFA, sadašnjem predsedniku ove zemlje Žoržu Vei, da poseti Srbiju, kako bi dve zemlje otvorile novu stranicu u međusobnim odnosima, izrazivši opredeljenje za jačanje političke, ekonomske, prosvetne i druge saradnje.

Dvojica sagovornika su konstatovali da postoje velike mogućnosti za saradnju u različitim oblastima, među kojima su i poljoprivreda, energetika i obrazovanje. 

Najavljeno je da će studenti iz Liberije dolaziti na školovanje u Srbiju, u okviru programa za stipendiranje stranih studenata, navadeno je u saopštenju.