SNS ODBRUSIO STAMATOVIĆU: Bolje park prirode, nego park BEZAKONJA!


IZVOR: Tanjug, Republika - 18.06.2018 | 17:31


Povodom optužbi Milana Stamatovća da vlast proglašenjem Parka prirode "Zlatibor" ne želi da sačuva prirodu, već da to zemljište kupi po niskim cenama, a potom ga skupo proda, Povereništvo SNS ističe da će svi pošteni Zlatiborci, kao i stanovnici okolnih mesta, imati korist od Parka prirode koji će biti proglašen na širem području planine Zlatibor.

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

- Time što će država zaštititi svoju najlepšu planinu niko ne može biti oštećen sem onih koji bi da nastave sa uništavanjem Zlatibora i daljim punjenjem svojih privatnih džepova - kaže se u saopštenju. 

Povereništvo SNS poručuje da je svima jasno da "dolazi kraj bahatoj vladavini jedne politike koja iza sebe ne ostavlja ništa sem lažnih obećanja i daljeg zaduživanja naše dece".

Ocenjuje se da je najbolja potvrda za to poslednja skupština opštine Čajetina na kojoj su i Stamatovićevi odbornici odbili da učestvuju u donošenju, kako se navodi, kriminalnih odluka kojima se "najbrutalnije pljačka budžet opštine Čajetina".

Foto: Tanjug

Milan Stamatović

- Čajetini je svakako potrebniji Park prirode od trenutnog "parka bezakonja i urbanističkog haosa" u kome se predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović očigledno dobro oseća - saopštilo je danas Povereništvo SNS Čajetine u odgovoru na optužbe koje je izneo Stamatović.

Povreništvo SNS je istaklo da Stamatovića boli to što država staje na put daljem uništavanju i rasprodaji Zlatibora i što će se u najskorijoj budućnosti uvesti u red oblast građevinarstva na Zlatiboru koji je, ocenjuje, pretvoren u ruglo i sramotu. 

- Stamatovića boli što više neće moći da rasprodaje opštinsku zemlju po principu neposredne pogodbe, pa da se zatim sa investitorima dogovara kako da se zaobiđe plaćanje komunalnog opremanja opštini, a novac usmeri na privatne džepove tajkuna bliskih njemu - kaže se u saopštenju. 


Povereništvo SNS navodi da se više od 80 odsto budžeta opštine Čajetina puni rasprodajom zlatiborskih parcela kroz sistem neposredne pogodbe, i bez obzira što je njen budžet oko dve milijarde dinara, opština Čajetina je najzaduženija u Srbiji. 

Zato Povereništvo SNS pita u čijim džepovima je ta razlika i kada je poslednji put u Čajetini sproveden postupak javne nabavke. 

Umesto što Stamatović, kako se navodi, misli da će sve vulgarnijim i besprizornijim napadima na čoveka koji uživa najveće poverenje građana Aleksandra Vučića sačuvati jedinstvo u sopstvenim redovima, Povereništvo SNS mu poručuje da bi bilo bolje kada bi realno sagledao stanje zbog kojih ga odbornici napuštaju, a najbliži saradnici traže izlaz iz sve teže situacije u koju je doveo opštinu.