FORMIRA SE RADNA GRUPA U VLADI PROTIV LAŽNIH VESTI?!


IZVOR: Tanjug, Republika - 17.06.2018 | 11:29


Srpska narodna partija saopštila je danas da će Vladi Srbije predložiti da oformi posebnu radnu grupu koja bi definisala mere odbrane za slučajeve plasiranja "lažnih vesti" i vođenja "specijalnog rata" protiv Srbije.

Foto: wikimedia.org/Matija sa VMO

Vlada Srbije

- Naša zemlja se poslednjih nedelja nalazi na otvorenom udaru "lažnih vesti" (fake news) koje se plasiraju sa ciljem izazivanja tenzija, destabilizacije društva i urušavanja državnog poretka Republike Srbije - navela je Srpska narodna partija u saopštenju.

Ta stranka napominje da je termin "lažne vesti" već godinama unazad zastupljen u međunarodnoj zajednici i da sve više država u svetu, poput Velike Britanije, Francuske i Indije, planira donošenje zakona kojima bi plasiranje "lažnih vesti" bilo najoštrije sankcionisano.

U saopštenju podsećaju da je nedavno i Rusija bila meta "lažnih vesti", kada je u Ukrajini plasirana vest o lažiranoj smrti ruskog novinara Arkadija Babčenka u Kijevu. 


- Očigledno je da se Srbija, kao i Rusija, nalazi na udaru velikog broja inostranih bezbednosnih struktura koje su spremne da učine sve kako bi našu zemlju onemogućile da vodi čvrstu i odgovornu politiku zaštite našeg teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova - ocenila je SNP u saopštenju.