PETKOVIĆ ODGOVORIO JANKOVIĆU: Nećemo ti udovoljiti i dozvoliti Kosovu prijem u UN, Interpol, Unesko


IZVOR: Tanjug - 06.06.2018 | 15:28


Član Glavnog odbora SNS, Petar Petković, izjavio je danas da je ta stranka svesna da bi lider opozicionog PSG Saša Janković aplaudirao vlastima u Srbiji ukoliko bismo samoproglašenom Kosovu dozvoli prijem u Ujedinjene nacije, Interpol, Unesko, ali nećemo mu udovoljiti.

Foto: Tanjug/D. SIMIĆEVIĆ

Petar Petković

- Nećemo mu udovoljiti ni danas, ni sutra, ni ikada, čak i ako to za posledicu bude imalo da Janković nastavi da se oseća jadno i osujećeno u saunama i na palubama luksuznih plovila - naveo je Petković u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Reagujući na izjavu Jankovića da se rešenje Srbije za Kosovo i sve druge probleme nalazi u, kako kaže, "okretanju novog lista i izboru demokratskih vlasti...", Petković je poručio da je lider PSG tipični predstavnik pokreta instruiranih i plaćenih defetista koji se trude da demorališu srpski narod u odsudnim trenucima borbe za cilj od kojeg naš narod nema ni dragocenijeg, ni prečeg.

- Svima je jasno kakvu budućnost simbolizuje čovek koji kao zaštitnik građana uopšte nije priznavao da Srbi na Kosovu i Metohiji postoje i da su, štaviše, najobespravljenija i najugroženija demografska grupa u Evropi - navo je Petković u izjavi dostavljenoj medijima.

Petković kaže da "bezdušnost Saše Jankovića, koji sa paluba rečnih jahti ili iz inostranih luksuznih hotela, u pauzi između bazena i saune, lamentira nad političkom situacijom u Srbiji, u svakom razumnom i pristojnom čoveku izaziva gađenje".