O MAHINACIJAMA JEREMIĆA GOVORI SE I U UJEDINJENIM NACIJAMA!


IZVOR: informer.rs - 06.06.2018 | 07:06


Povodom slučaja Jeremić oglasila se i novoizabrana predsednica Generalne Skupštine UN, Maria Fernanda Espinosa Garces.

Foto: Tanjug/AP

Maria Fernanda Espinosa Garces

Odgovarajući na pitanje jednog od akreditovanih novinara u UN, Metjua Rasela Lija, koji je pitao da li će podržati donošenje akta o slobodnom pristupu informacijama unutar UN, kako bi javnost i novinari mogli da budu obavešteni o uticaju biznisa i nevladinih organizacija poput CEFC (koji je uplaćivao višemilionske iznose upravo Vuku Jeremiću), ona je bila veoma jasna.

Espinosa Garces, koja je inače bila i ministar nacionalne bezbednosti Ekvadora, odgovorila je kako su u Ekvadoru uspeli da zabrane korišćenje poreskih rajeva i obezbede transparentnost u svim vrstama finansiranja. Ona je obećala takvu transparentnost i u radu Generalne Skupštine UN.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vuk Jeremić

Očigledno je da su novinari u Njujorku počeli da postavljaju pitanja koja se veoma tiču i Vuka Jeremića, koji ne može da objasni za kakvu namenu je dobio više miliona dolara od ljudi koji su uhapšeni u Njujorku i Kini. Ovaj međunarodni korupcionaški skandal tek će početi da se raspliće tokom sudskog procesa Patriku Hou i srpska javnost takođe mora da zna kakve usluge je činio Vuk Jeremić uhapšenim ljudima, ali isto tako i da odgovori na potpuno neverovatne činjenice, poput one da mu je ambasada Katara u Berlinu uplatila 200.000 dolara, a da niko živi ne zna kakve usluge im je Jeremić pružao.