VUČIĆ ODGOVORIO JEREMIĆU: Nisam se uplašio!


IZVOR: Tanjug - 04.06.2018 | 16:52 >> 17:11


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da stoji iza svega što je rekao za Dragana Ðilasa i Vuka Jeremića i upitao kako bi neko na pošten način za pet godina vlasti zaradio 25 miliona evra, ili zašto strane ambasade i zbog čega uplaćuju Jeremiću, kao ambasada Katara i to ne u Beogradu, nego iz Berlina, 200.000 evra.

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Odbrusio političkim protivnicima: Aleksandar Vučić

- Sve što sam rekao je apsolutna istina - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Kako je naveo, to što neko ima 25 miliona evra, koje je sam prijavio, a o čemu je pisala istraživačka mreža Krik, a ne on, normalno je samo onima koji samo u milionima i stotinama hiljada evrea razmišljaju... 

Dodao je da je 2007. godine, kada je ušao u vlast, Ðilas prijavio stan, sat, ženinu nekretninu i 70.000 evra.

- Odakle, bre, 25 miliona evra između 2007. i 2012. godine - zapitao je Vučić i dodao: 

- Je l' to pošteno stečeno? Pa, lopovlukom, nego kako - primetio je.

Vučić je, govoreći o Jeremiću, rekao da su svi sa slike na kojoj se nalazi Jeremić, sem njega, pohapšeni. 

- Svi oni lopovi, a samo on pošten...? - zapitao je predsednik Srbije i naveo da je očigledno i jasno da je reč o međunarodnoj kriminalnoj organizaciji i "lopovskoj bandi". 

- I sada kažu ''tužićemo te - Vučiću" nastavio je predsednik Srbije i dodao, ironično, da se "strašno uplašio":

- Vi ćete, lopovi, meni da sudite - nagalsio je Vučić i podvukao da on nema 25 miliona evra, niti mu je ambasada Katara iz Berlina na račun prebacila 200. 000 evra i više. 

- Zamislite da meni ambasada Katara prebaci 200. 000 evra...Ili bilo koja ambasada - rekao je Vucicć i upitao za koje je poslove to urađeno. 

- Da narod zna kakve su to lopuže - tražili su od mene po 50 i 100 miliona da im platim. Odakle meni taj novac? Oni naučili sve u milionima...nema desetine hiljada dinara ili evra. Sve samo desetine i stotine miliona, manje od toga ne konzumiraju. To im je sitniš - zaključio je Vučić.

Upitan ima li komentar na to što neki mediji prenose da su Siniša Mali i Irena Vujović nezadovoljni odlukom SNS da kandidat stranke za gradonačelnika bude Zoran Radojicćić, Vučić je Malog upitao: Siniša, jesi kukao negde?

- Možda i jesi ali nećeš sad da kažeš... - našalio se.

Istakao je, međutim, da koliko zna nije bilo nikakvih negodovanja u tom smislu, a kad je reč o Ireni Vujović, rekao je da je ona u svakom slučaju budućnost Srpske napredne stranke i svakako osoba koja će igrati važnu ulogu i u budućnosti Srbije. 

- Nezadovoljstva mislim da nije bilo, a Ireni preostaje samo da savlada još neka znanja i ona svakako predstavlja budućnost SNS i važnu osobu u budućnosti Srbije - naveo je Vučić.