LEČIĆ RAZOTKRIO PLANOVE BIVŠEG GRADONAČELNIKA: Đilas hoće da što jeftinije uzme DS


IZVOR: Marija R. ILIĆ - 31.05.2018 | 05:03


Kandidat za predsednika demokrata na izborima zakazanim za 2. jun Branislav Lečić otvoreno priznaje da je bivši gradonačelnik Dragan Đilas pokušao da preuzme stranku!

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

Gostujući na TV N1 zajedno sa protivkandidatima na stranačkim izborima Gordanom Čomić i Zoranom Lutovcem, Lečić je izjavio da je potrebno napraviti širi front u opoziciji, koji predlaže Đilas, ali da prvo mora da se konsoliduje DS.

Na pitanje o čemu je nedavno razgovarao sa Đilasom u poznatom beogradskom kafiću, glumac je naveo da su pričali o budućnosti opozicije te dodao da je čuo i da je Đilas lobirao u DS za svoje interese.

Đilas bi lakše zagrlio DS kada bi imao jeftiniji ulaz u njega jer nova partija podrazumeva godine i mnogo para

Foto: Tanjug

- I on sam (Đilas) pretenduje na činjenicu da bi lakše zagrlio DS kada bi imao jeftiniji ulaz u njega jer formiranje nove partije podrazumeva veliki broj godina i mnogo para. Znam i da je zvao neke ljude i lobirao, ali to je sve legalno. Za mene to nije ništa strašno. DS ima svoje potencijale upravo u pojedincima, u ljudima koji će i sami odlučivati o tome šta je u ovom trenutku za stranku izlaz - rekao je Lečić.

Analitičar Dejan Vuk Stanković za Srpski telegraf kaže da nije nova informacija da je Đilas pokušao da preuzme DS.

- Sigurno, gotovo apsolutno izvesno je da je Dragan Đilas zainteresovana strana u unutarpartijskim izborima u DS. Takođe, tačno je i da su razlozi njegove zainteresovanosti oni koje navodi Gordana Čomić - zaključuje Stanković.