Vulin: Vučić je osmislio projekat pomoći snagama bezbednosti


IZVOR: Tanjug - 22.05.2018 | 12:54


Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić osmislio projekat pomoći svim pripadnicima struktura bezbednosti.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vulin

Vulin je u Skupštini, gde se raspravlja o amandmanima na leks specijalis za izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kazao da je Vučić insistirao da se pronađu mehanizmi da se zaposlenima u tom sektiru pomogne i učini život lakšim, kako bi im se pokazalo da smo zahvalni na onome što rade.

- Mogli su pre njega to da urade i drugi predsednici Republike, drugi vrhovni komandanti. To im na pamet nije palo, a živeli su ekonomski boljim vremenima za Srbiju - naglasio je Vulin.

On je dodao da postoji niz specifičnosti zašto baš pripadnici bezbednosti strktura, a ne i svi ostali, treba da budu obuhvaćeni ovim programom stanogradnje.

Imaju i beneficirani radni staž

- Oni imaju i beneficirani staž sa nekim razlogom i zato što rade posao koji je ne manje odgovoran od drugog posla, ali je specifičan i zbog te specifičnosti ima određene privilegije, kao što ima i određene teškoće - rekao je Vulin.