SKANDALOZNO! SERGEJ TRIFUNOVIĆ SAD POZIVA NA RUŠENJE: Dići u vazduh spomenik Nikoli Pašiću


IZVOR: Ivana ŽIGIĆ - 22.05.2018 | 05:23


Glumac Sergej Trifunović više ne zna gde udara! Ovog puta glumac se obrušio na spomenik Nikoli Pašiću za koji je rekao da ga treba dići u vazduh jer je nekadašnji predsednik Vlade Kraljevine Srbije i Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca bio, kako kaže, zlotvor.

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Sergej Trifunović

Trifunović, koji je svojevremeno poručio predsedniku Aleksandru Vučiću i drugima na vlasti da će im "pi*ati na grobove", skandalozni poziv na rušenje spomenika takođe je objavio na društvenoj mreži Tviter.

GLASOVI SE NE DOBIJAJU RUŠENJEM

- Dići u vazduh spomenik Nikoli Pašiću, jednom od najvećih zlotvora ovog naroda, koji je posejao zlo seme koje se najviše primilo - napisao je Trifunović na svom Tviter nalogu.

VESIĆ: Opozicija organizovano radi na rušenju kulturnih i istorijskih vrednosti, a posao koordinira Jeremić iz skupih restorana na Menhetnu

Ekspresna reakcija na poziv na nasilje i rušenje stigla je od gradskog menadžera Gorana Vesića, koji je za Srpski telegraf poručio da je ovakav potez Trifunovića žalostan.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Goran Vesić

- Očigledno je da se opozicija udružila da organizovano radi na rušenju svih kulturnih i istorijskih vrednosti u Beogradu, a posao koordinira Vuk Jeremić iz onih skupih restorana na Menhetnu. Vidim da se i Dragan Đilas opredelio sa svojim specijalnim jedinicama, poput Sergeja Trifunovića, da ruši spomenike, a Saša Janković ruši i uništava fontane. Očigledno im je to politika - kaže Vesić.

Čudi se, dodaje, kako nisu shvatili ništa na prošlim izborima.

- Izgubili su jer nisu ponudili nikakvu politiku građenja, već i dalje misle da se glasovi dobijaju tako što će da ruše nešto. Pritom, da bi bio podignut neki spomenik, o tome odlučuju nadležni organi, komisije i Skupština grada, ali očigledno Sergej Trifunović to ne razume i misli da može kao diktator da radi šta hoće, da sam odlučuje šta će da se ruši - ističe Vesić.

POLITIKA OPOZICIJE

Kako ocenjuje, to je "njihova zajednička politika da ruše spomenike i fontane, Beograd na vodi".

- Ali kako se ponašaju, tako i dobijaju glasove. Sve je to žalosno i nama kao vlasti odgovara da imamo takvu opoziciju jer niko normalan neće glasati za ljude koji bi samo nešto da ruše - zaključuje Vesić.