VULIN NAGRADIO PUKOVNIKOV DOPRINOS: Uručena Vojna spomen medalja Kinđakovu!


IZVOR: Tanjug - 10.05.2018 | 12:07


Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je Vojnu spomen medalju za izuzetan doprinos sistemu odbrane Republike Srbije izaslaniku odbrane Ruske Federacije pukovniku Andreju Kinđakovu

Foto: Tanjug/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE

Aleksandar Vulin nagradio izuzetan doprinos ruskog pukovnika

Ministarstvo odbrane želi na ovaj način da iskaže veliku zahvalnost pukovniku Kinđakovu na svemu što je uradio i na ličnom doprinosu za razvoj naših vojno-vojnih odnosa, rekao je ministar Vulin.

On je dodao da je pukovnik Kinđakov, koji završava svoje angažovanje u Republici Srbiji, pokazao veliki profesionalnizam ali i iskreno prijateljstvo prema našem narodu, saopštilo je resorno ministarstvo.

- Odnosi između naših ministarstava i naših vojski su na istorijski najvišem nivou, a u tome, rad pukovnika Kinđakova ima značajan doprinos. Ovo je i naš način da kažemo koliko cenimo njegov rad, ali i koliko cenimo rad ambasade Ruske Federacije u Beogradu, a posebno lični doprinos i trud i prijateljstvo koje osećamo kada je u pitanju ministar odbrane Sergej Šojgu - istakao je ministar Vulin.

On je ukazao da je to samo još jedan od koraka u plodnoj saradnji. 

- Žao nam je što idete, drago nam je što ćemo imati još jednog prijatelja u Moskvi, a od vašeg naslednika želimo da bude kao vi i još bolji - rekao je Vulin.

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji je rekao da pukovnik Kinđakov završava svoju misiju i da je radio sa velikim interesovanjem, aktivno, na profesionalan način.

- Jedino čime nismo zadovoljni je što odlazi - zaključio je u šali ambasador Čepurin, navodi se u saopštenju.