KOZAREV, SNS: Smatović je opasan za Srbiju


IZVOR: Tanjug - 16.04.2018 | 17:35


Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dušan Kozarev ocenio je večeras da javni nastupi lidera stranke "Zdrava Srbija" Milana Stamatovića pokazuju koliko je važno da se neozbiljni i neodgovorni ljudi voljom građana drže podalje od važnih državnih funkcija i visoke politike.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Dušan Kozarev

- Njegovi predlozi da se Srbija samoizoluje, a da samoproglašenom Kosovu prepusti da u međunarodnoj areni radi šta poželi, pokazuju koliko duboko može biti nerazumevanje međunarodnih odnosa i diplomatije, a koliko opasno da se oni koji se u te stvari ništa ne razumeju pitaju o bilo čemu - istakao je Kozarev.

Prema njegovim rečima, upravo Stamatović, koji optužuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića za antiustavno i antidržavno delovanje, radi i protiv Srbije i protiv zdravog razuma. 

- Stamatović je danas nadmašio sebe predlažući i povratak srpskog pravosuđa na tradicije Dušanovog zakonika, zaboravljajući valjda koliko je strog taj zakonik bio prema onima koji su skloni krađama i malverzacijama - rekao je Kozarev.

Srećom po Stamatovića, srpsko zakonodavstvo se neće vraćati na drakonske kaznene mere iz Dušanovog zakonika, jer bi to za mnoge, pa i Stamatovića, bilo veoma bolno, smatra član Glavnog odbora SNS.


Kozarev je zaključio i da Stamatovićevi pokušaji da pridikuje Srpskoj pravoslavnoj crkvi i bira gde će biti sedište srpske Patrijaršije svedoče koliko je apsurdno to što se njegova organizacija zove "Zdrava Srbija".

Stamatović je ranije danas, u saopštenju, kritikovao predsednika Vučića u vezi sa predstojećim samitom u Sofiji, zatim je zamerio Ustavnom sudu sudu što se ne ugleda na Dušanov zakonik, a partijarhu srpskom poručio da je vreme da se sedište SPC vrati u Peć.