"JEREMIĆU JE SVAKI KAKTUS U ARIZONI VAŽNIJI OD SRBIJE!"


IZVOR: Republika - 10.04.2018 | 11:16


Potpredsednik SNS Milenko Jovanov izjavio je danas da je Vuk Jeremić naneo Srbiji nenadoknadivu štetu vođenjem "šibicarske" spoljne politike, zbog čega je Srbija u vreme njegove vladavine izgubila međunarodni ugled, a najveću štetu je, kaže, naneo "tupavim" postavljanjem pitanja pred Međunarodnim sudom pravde.

Foto: Tanjug

Vuk Jeremić

Reagujući na izjavu Jeremića, da je u regionu na snazi aranžman između lokalnih "stabilokrata" i dela evropskih funkcionera i političara koji "okreću glavu od rastuće diktature u regionu" te da predsednik Srbije Aleksandar Vučić "vlada despotski", Jovanov je naveo da je Jeremić rešio da se lažima, izmišljotinama i pljuvanjem po Srbiji ponudi strancima za njihovog potrčka. 

Kako kaže nudi se strancima jer je shvatio da ga građani neće i da ne postoji način da ga narod izabere "ni za predsednika kućnog saveta", a kamoli za nešto više od toga.

- Jeremiću je očigledno važniji svaki kaktus u Arizoni od Srbije, što je i pokazao tako što je novac države i njenih građana besomučno trošio na skupa putovanja i bahaćnje po luksuznim hotelima u svetu - naveo je Jovanov u pisanoj izjavi. 

Srbiji je Jeremić, nastavlja, naneo nenadoknadivu štetu i vođenjem šibicarske spoljne politike, koja je podrazumevala da "pre podne kaže jedno, po podne drugo, a uveče treće", zbog čega je Srbija u vreme njegove vladavine izgubila međunarodni ugled, jer je vladalo mišljenje da su ovde "svi lažovi poput Vuka Jeremića".

- Najveću štetu Srbiji i njenim interesima, Jeremić je naneo svojim tupavim postavljanjem pitanja pred Međunarodnim sudom pravde, što je dalo vetar u leđa svima koji žele da otmu Kosovo od Srbije i oslabilo poziciju onih koji se za Srbiju bore - rekao je Jovanov.

On navodi da će Jeremić, "kao i u svemu što je u životu radio", biti neuspešan i u ovom "kandidovanju za stranog potrčka u našoj zemlji", jer je Srbija, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, slobodna i samostalna država u kojoj ne odlučuju stranci, kako bi Jeremić želeo, nego narod na izborima. 

- Isti onaj narod koji je Jeremića, Ðilasa, Jankovića, Tadića i sve ostale smestio u magareću klupu srpske političke scene iz koje, kako se čini, skoro neće izaći - zaključio je Jovanov.