ORLIĆ: Janković je čovek bez časti, Ðilasov "vikar"


IZVOR: Tanjug - 28.03.2018 | 14:08


Funkcioner SNS Vladimir Orlić osudio je danas izjavu lidera Pokreta slobodnih građana Šaše Jankovića da je napad na Srbe na KiM bio "predstava".

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Vladimir Orlić

- Priče da je napad na Srbe na KiM, izveden šok bombama i dugim cevima sa bojevom municijom, tek "predstava" može sebi da dozvoli samo "čovek bez ikakvih skrupula, bez elementarne časti, bez promila osećaja za državni i narodni interes, bez imalo obraza i ljudskog dostojanstva - ističe Orlić.

Janković je, ističe Orlić, "pokušao da svoj verbalni zločin nad sopstvenim narodom lokalizuje i iz njega izuzme međunarodnu zajednicu, ali je propustio jedan detalj: EULEKS-ova vozila koja učestvuju u napadu prištinskih specijalaca. 

Orlić naglašava da je Janković za učešće u "pozorištu" optužio i međunarodnu zajednicu, samo toga nije ni svestan. 

- A kako bi i bio, kad on sam javno zagovara priznanje tzv. Kosova, sumnja da su Dečani i Gračanica srpski, tvrdi da suverenitet, kao pojam, ne znači ništa? To sebi može da dozvoli samo čovek lišen bilo kakve svesti -, rekao je Orlić.

Janković je, kako kaže, ljubomoran što je društvo Frederike Mogerini, kao i svih drugih zvaničnika na svetu, narod na izborima "dao" Aleksandru Vučiću, a ne njemu.

Ističe da je narod Jankovića precrtao "jer na svom čelu želi sposobnog i hrabrog lidera, a ne zgrčenu i labilnu ličnost, mračnog uma i nikakvih kapaciteta".

Za Jankovića još kaže da je "vikar" Dragana Ðilasa i da govori ono što on ne sme javno da kaže.