GLIŠIĆ O REZULTATIMA U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Pred SNS je puno posla


IZVOR: Tanjug - 25.03.2018 | 22:11


Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić ocenio je da je ta stranka danas ostvarila "čudesno dobar rezultat" na izborima za odbornike novog sastava Skupštine opštine Smederevske Palanke.

Foto: Tanjug

Darko Glišić

SNS je osvojila 66,45 odsto glasova, a Glišić je u izjavi Tanjugu čestitao svim građanima koji su "na miran i dostojanstven način jasno rekli šta je njihova volja i kuda žele da se kreće Smederevska Palanka". 

- Ovde je više od jedne decenije vladala DS i stanke DOS-a. Oni su stvorili velike obaveze, a time i veliki posao za sve naše ljude koji budu vodili Smederevsku Palanku. Pred nama je mnogo posla - rekao je Glišić.

Naglasio je da je pobeda SNS u Smederevskoj Palaci pre svega pobeda predsednika te stranke Aleksandra Vučića koji, kako je naveo, nije mogao da učestvuje u kampanji zbog državnih obaveza koje je imao.

- Ali znamo da mu je jako stalo, da ga je jako obradovao ovaj rezultat i ovu pobedu večeras poklanjamo njemu - poručio je Glišić. 

Pred članovima SNS u Smederevskoj Palanci je, naglasio je, veliki posao da smanje dugove i probude nadu u ljudima kako bi građani "osetili da je došla vlast koja brine o svakom građaninu".

- I da Smederevsku Palanku vratimo na mesto koje zaslužuje - na mesto opštine u kojoj žive ljudi koji veruju da su dani koji dolaze dani u kojima će manje brinuti o budućnosti svoje dece, jer će se dešavati stvari koje će olakšati njihov život i svih onih koji žive s njima - poručio je Glišić. 


Cenzus su na danas održanim izborima prešle još DS sa 9,40 odsto glasova, koalicija SPS-JS sa 7,30 odsto glasova i Narodna stranka Vuka Jeremića sa 5,35 odsto glasova, naveo je Glišić.

Za njima slede, kako je naveo, oni koji nisu prešli cenzus: lista Dveri-Nova Srbija s 3,33 odsto glasova, nezavisna lista Most 1,73 odsto glasova i koalicija SRS i Pokret Snaga Srbije 1,58 odsto glasova.

Na izborima je birano 49 odbornika, a na osnovu rezultata SNS je osvojila 37 mandata, DS pet, SPS i JS četiri, a Narodna stranka tri mandata, istakao je Glišić.

Na izbore je izašlo 56,76 odsto birača, rekao je Glišić.