JANKOVIĆ ANARHISTA: Misli da su ulični haosi i demonstracije odraz demokratije


IZVOR: Tanjug, Republika - 22.03.2018 | 15:48


Šef poslaničke grupe SPS Ðorđe Milićević izjavio je danas da Saša Janković nikako ne može da shvati da se demokratija ostvaruje na izborima, a ne na ulici, kroz haos, destabilizaciju institucija i gašenje partija.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Milićević je na taj način prokomentarisao izjavu lidera PSG da je SNS "ukrala demokratiju" i da će je državni organi zbog toga u budućnosti brisati iz registra.

- Janković mora da shvati da nije dovoljna mržnja i da ne volite nekog da biste dobili poverenje građana na izborima. Potrebno je da imate ideju i program, kao i rezultate. Sve ono što čini Janković, nije demokratija, to je opstrukcija demokratije - rekao je Milićević.

On smatra i da Janković nije odgovorno obavljao funkciju Zaštitnika građana već je to činio, kako kaže, na politički način.

- I tada se, kao i sada, bavio politikanstvom i političkim populizmom - rekao je Milićević za Tanjug.

Komentarišući manifest Pokreta slobodnih građana u kome se navodi da Srbija danas nema cilj, Milićević odgovara da Srbija ima cilj i jasnu politiku, te da su rezultati vidljivi i da njih vrednuju građani.

Milićević se osvrnuo i mere populacione politike koje je predstavio predsednik Aleksandar Vučić, rekavši da su one dokaz posvećenosti države jednom od najvažnijih pitanja za opstanak čitave nacije.