VLADIKA PAHOMIJE: Hvala predsedniku Vučiću za sve što je uradio za crkvu


IZVOR: Republika - 01.11.2023 | 21:17


Episkop Pahomije je u prisustvu nekoliko vladika Srpske pravoslavne crkve kao i više igumana i igumanija izjavio da manastir sveti Prohor Pčinjski izgleda najlepše u svojoj istoriji.

Foto: Gradska uprava, E-stock
VLADIKA PAHOMIJE: Hvala predsedniku Vučiću za sve što je uradio za crkvu

Vladika vranjski Pahomije se danas zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću za svu pomoć i podršku pruženoj svetinjama ove eparhije.

Episkop vranjski gospodin Pahomije izjavio je danas povodom obeležavanja svetog manastira Prohora Pčinjskog da je veoma zahvalan i blagodaran predsedniku Vučiću i njegovim saradnicima, na neizmernu pomoć pruženu ovom manastiru kao i svim crkvama i manastirima u Eparhiji vranjskoj.

Episkop Pahomije je u prisustvu nekoliko vladika Srpske pravoslavne crkve kao i više igumana i igumanija izjavio da manastir sveti Prohor Pčinjski izgleda najlepše u svojoj istoriji i da je za tu činjenicu zaslužan Aleksandar Vučić, država Srbija kao i njegovi saradnici iz državnih organa, posebno istakavši da je Vučić jedini političar koji je i ličnim prilogom pomogao obnovu ovog manastira, koji je jedan od najznačajnijih svetinja za srpski narod i državu.