OGLASIO SE VESIĆ NA PISMO REM-a: Đilasove firme su imale 71 milion evra prometa preko RTS


IZVOR: Republika - 03.03.2018 | 15:38


Nakon što je Olivera Zekić, član Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) uputila pismo generalnom direktoru RTS Draganu Bujoševiću u kojem navodi da je u emisiji Upitnik, uoči predizborne tišine, utišavan ton kada je govorio Goran Vesić, da bi se bolje čuo drugi kandidat, Dragan Đilas, oglasio se i sam Vesić.

Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

On je na svom Fejsbuk profilu rekao da neće komentarisati hrabro pismo REM-a, ali je dodao da iako mu je bio utišavan ton za vreme govora o protivkandidatu, veruje da to nije sprečilo građane da čuju sve o malverzacijama koje je Đilas sprovodio dok je bio gradonačelnik, ali i to koliko je profit njegovih firmi porastao od kada je ponovo ušao u politiku: 

"Uzdržaću se od komentara na ovo hrabro pismo REM. Svi koji su gledali emisiju mogli su da čuju da je utišavan ton kada sam govorio o malverzacijama Dragana Đilasa, a posebno kad sam govorio o tome kako su njegove kompanije od 2008. do 2017. godine imale promet preko RTS-a od 71 milion evra, kao i kako je kao gradonačelnik omogućavao svojim privatnim firmama da posluju sa Studiom B uz 73 odsto popusta!? To očigledno niko u Srbiji ne sme da čuje. Kao ni kako je kao gradonačelnik Beograda prodao TV Arena sport državnom Telekomu za 7 miliona evra. Ali o svemu tome, kao i o tome kako se profit Đilasovih firmi uvećao oko 500 puta od kako je ušao u politiku, posle izbora", naglasio je Vesić.