JUNKER, VUČIĆ, HAN o proširenju EVROPSKE UNIJE!


IZVOR: Tanjug, Republika - 26.02.2018 | 16:53


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas popodne u vili Mir sa predsednikom Evropske komisije Žan Klod Junkerom, koji je u Beograd stigao u pratnji komesara za proširenje i susedsku politiku Johanes Han.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Visoki predstavnici Evropske Unije u razgovoru sa Aleksandrom Vučićem

Sastanku predsednika Vučića i Junkera prisustvuje i Han, a planirano je i zajedničko obraćanje medijima predsednika Srbije i predsednika Evropske komisije.

Junkera i Hana na aerodromu je dočekala ministarka evropskih integracija Jadranka Joksimović, zajedno sa šefom EU delegacije Semom Fabricijem. 

Evropski zvaničnici su u poseti regionu, Junker po prvi put u mandatu predsednika Evropske komisije, a cilj je - predstavljanje nove Strategije proširenja i, kako navode u Briselu, obnovljene dinamike i interesa EU za region. 

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Junkeru i Hanu u sredu će se pridružiti i šefica EU diplomatije Federika Mogerini, a balkansku turneju evropska trojka završava 1. marta u Bugarskoj, gde će zajedno sa premijerom Bojkom Borisovim biti organizovan ručak za lidere zapadnobalkanse šestorke, kojem će prisustvovati i predsednik Srbije.