VUČIĆ: Iza ubistva Ivanovića onaj ko je hteo kontrolu nad severom!


IZVOR: Tanjug - 19.02.2018 | 22:57


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da ne odbacuje mogućnost da je nalogodavac ubistva Olivera Ivanovića Srbin ili Albanac, ali i upozorio da je cilj Albanaca sa KiM da uđu na sever pokrajine i da će svaki razlog tražiti da to urade.

Foto: ST/N. PANČIĆ

Oliver Ivanović

Vučić je gostujući na TV Hepi govoreći o ubistvu Ivanovića rekao da je lično pitao za satelitske snimke i da je dobio odgovor da je bila magla. 

On je rekao da svakoga dana sluša kampanju o našem narodu na severu KiM, navodeći da je činjenica da ima kriminala, ali da ga ima svuda. 

Kako je rekao, svi znaju da su Ivanović i Radojičić bili u sukobu, da to traje 15 godina, da bi Radojičić "bio lud" da je učestvovao u tome, ali i da ne može da odbaci i tu mogućnosti, i da nadležni to treba da istraže.

- Ne odbacujem mogućnost da je on učestvovao u tome, ali taj čovek je znao da će svi da upere prstom u njega. Pa 10, 15 godina njihov sukob traje…. Od 2000. godine. Da li je on glup ili lud ili šta je u pitanju? Možda i jeste, dovoljno bahat, ali nadležni organi će to da utvrde - naveo je Vučić na Hepiju. 

Ne odbacuje krivicu ni na čijoj strani, kaže i dodaje da su naši organi uradili veliki posao, te da imamo već određene sumnje.

Prema njegovim rečima, istraga se ne sprovodi u svim pravcima, nego samo onako kako bi to nekome odgovaralo. 

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Aleksandar Vučić

- Ne odbacujem mogućnost krivice ni na jednoj strani. Imamo određene sumnje, a da imamo prave podatke izašli bismo sa njima. Siguran sam da su u to upleteni ljudi sa različitih strana - naveo je Vučić. 

On je naveo i da su strane službe pojedine ljude primoravale da kažu da su za ubistvo Ivanovića odgovorni Srbi sa severa Mitrovice.

- Govoriće o tome svi za 10, 15 dana kada sve prođe. Govoriće i Milena o tome . 

Vučić je tu istakao da je to sve organizovano sa "zaključnim ciljem da se sever Kosova otme od Srba", kao i da ga ne interesuje "ko je pucač, već samo ko je nalogodavac". 

- Uhapšeni su policajci sa severa Kosova. Kao krili su nešto, muljali i posle su pušteni. Crtana je meta, nacrtan je Srbin i samo se čeka da neko kaže ime - rekao je Vučić.