POVEZAĆEMO DVE ZEMLJE: Ministar Vesić u Bijeljini, na drugoj strani gradilišta (VIDEO)


IZVOR: Republika - 10.05.2023 | 19:02


Republika Srbija finansira radove 80 odsto, rekao je ministar Goran Vesić, dok 20 odsto se finansira iz budžeta Republike Srpske.

Foto: Printscreen
POVEZAĆEMO DVE ZEMLJE: Ministar Vesić u Bijeljini, na drugoj strani gradilišta (VIDEO)

Povodom posete Bijeljini, ministar Vesić je objavio video snimak:

Ministar građevinarstva, infrastrukture i saobraćaja Goran Vesić rekao je danas u Bijeljini da nikada nije bila bolja saradnja u oblasti infrastrukture između Republike Srbije i BiH odnosno Republike Srpske i istakao da će u narednih nekoliko godina Srbija i Republika Srpska biti povezane sa dva dva auto- puta i dve brze saobraćajnice.

Ministar Vesić razgovarao je sa svojim kolegom ministrom saobraćaja i veza Republiike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem o projektima koji se realizuju , pre svega u izgradnja  auto – puta Sremska Rača- Kuzminin. 

"Prva će biti ova, o kojoj smo danas pričali to je sa naše strane Sremska Rača- Kuzmin, to je skoro 18 kilometara. Most ste videli, skoro je potpuno završen 88 odsto mosta je završeno, do kraja godine će biti završen kompletan most i imaćemo integrisan granični prelaz na auto-putu na teritoriji Republike Srbije, a ovde na starom putu, na starom mostu će biti integrisan prelaz na teritoriji BiH,  tako da sa te strane to će biti prvi auto- put koji je završen“, rekao je Vesić. 

 

Republika Srbija finansira radove 80 odsto, rekao je ministar, dok 20 odsto se finansira iz budžeta Republike Srpske. 

"Pored toga mi radimo auto- put Ruma- Šabac, koji će biti gotov do septembra ove godine i nastavaljamo sa brzom saobraćajnicom do Loznice koja je takođe još jedna veza sa Republikom Srpskom i BiH koja će biti završena do kraja 2024. godine“, dodao je ministar. 

Vesić je govorio i o putu za Badovince, što je takođe još jedna veza, brza saobraćajnica, koja će izlaziti na brzu saobraćajnicu Loznica- Šabac.

"Završili smo i projektovanje puta Požega- Kotroman. Nedavno sam na sastanku sa svojim bosanskim kolegom razgovarao o tome da spojimo, da dobijemo tu tačku spajanja i dobili smo je, tu je tunelom predviđeno da se uđe na teritoriju BiH, da integrisan prelaz bude na teritoriji BiH. Mi sada završavamo auto – put do Požege. Do Požege ćemo prema Dugoj poljani, prema Crnoj Gori, to je jedan auto-put i drugi auto-put koji će voditi prema Višegradu, tako da ćemo kada taj put budemo završili za koji imamo projekat i on nije dug nekih šezdesetak kilometara, ali je veoma zahtevan- trećina su tuneli, trećinu su nasipi,istakao je on. 

BONUS VIDEO