ŠUTANOVAC: Đilas je neznalica i rasipnik!


IZVOR: Beta, Republika - 03.02.2018 | 09:19


Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da je za DS kao maticu i centar okupljanja svih građanskih snaga u Srbiji trenutno jedino važno da u poslednjih godinu dana ima stalni rast podrške i da ponovo postaje snaga koja je sposobna da dopre do ljudi.

Foto: Tanjug/N. Stojanović


Šutanovac koji je kandidat za gradonačelnika liste "Da oslobodimo Beograd - DS, Nova, SDS, ZEP Zeleni", ocenio je da su rukovodstva Demokratske stranke posle 2012. godine devastirala stranku.

- Neka rukovodstva posle 2012. su svojim neznanjem, ali i lošim odlukama stranku devastirali kako u biračkom telu tako i finansijski i doveli nas u ogromne dugove iz kojih još ne možemo da se izvučemo - rekao je Šutanovac.

Upitan da li misli na bivše lidere Dragana Đilasa i Bojana Pajtića, Šutanovac je kazao da misli na obojicu i dodao da se kandidovao za predsednika DS kako bi se zaustavio slobodan pad.

- DS je napravila zaokret na stranačkoj skupštini 2016. i za razliku od prošlih vremena kada su prošli predsednici terali svoje političke protivnike iz DS situacija je sada drugačija - kazao je Šutanovac.

Foto: Tanjug


Upitan da li je zaboravio greške koje je nekadašnji predsednik partije i zemlje Boris Tadić napravio vodeći DS, pošto je sada u koaliciji sa njim, Šutanovac je kazao da je Tadić mnogo više dobrih stvari napravio za Srbiju nego grešaka u DS-u.

- Našli smo se ne samo kao bivši i sadašnji predsednik DS već smo napravili ideološku građansku koaliciju koja ima kapacitet da u Beogradu učini prvi korak za oslobođenje Srbije. Mi se nismo sastali posle četiri godine ćutanja. Ideja je da napravimo dugotrajnu saradnju - kazao je Šutanovac.

Šutanovac je kazao da je on prvi predsednik DS-a koji svakodnevno radi u stranci, od 2000. godine kada je Zoran Đinđić postao premijer.