KUBUROVIĆEVA: Kada prikupimo podatke o ubistvu Ivanovića, poslaćemo Kosovu!


IZVOR: Tanjug - 02.02.2018 | 14:39


"Kada Tužilaštvo za organizovani kriminal prikupi tražene podatke, Ministarstvo pravde Srbije će ih putem pravne saradnje proslediti nadležnim organima na Kosovu", rekla je danas ministarka pravde Nela Kuburović.

Foto: Tanjug

Nela Kuburović

Reagujući na izjave kosovskog tužioca Aleksandera Ljumezija da Srbija ne sarađuje u otkrivanju identiteta počinioca ubistva Olivera Ivanovića, Kuburović podsetila da je zamolnice kosovskih organa za dostavljanje određenih podaka u vezi sa ubistvom Ivanovića Ministarstvo pravde prosledilo Tužilaštvu za organozovani kriminal na dalje postupanje. 

U odgovoru na zamolnice Beograda, koje je Ministarstvo pravde dobilo, prištinski organi naveli su da su spremni na saradnju i da će zapisnik o uviđaju dostaviti u najkraćem roku, napomenula je Kuburović, navodi se u saopštenju.

- Kolika je iskrena volja i želja za saradnjom kosovskih organa sa nadležnim organima u Beogradu govori i to da do danas Tužilaštvu za organizovani kriminal nije dostavljena nijedna tražena informacija, pa čak ni zapisnik sa uviđaja, posle više od dve nedelje od ubistva Ivanovića. Toliko o njihovoj iskrenoj saradnji - naglasila je Kuburović.