Vučić: Ako Srbi i Albanci ne nađu rešenje za Kosovo, biće to još jedna greška u istoriji!


IZVOR: Tanjug, Republika - 02.02.2018 | 10:49


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u intervjuu najtiražnijem bečkom dnevniku "Kronen cajtung", da će, ako Srbi i Albanci ne mogu naći rešenje za pitanje Kosova i Metohije, za šta su potreban kompromis i ustupci, to biti još jedna greška više u istoriji naša dva najveća naroda na Balkanu.

Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić u zvaničnoj poseti Austriji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, u intervjuu najtiražnijem bečkom dnevniku "Kronen cajtung", da će, ako Srbi i Albanci ne mogu naći rešenje za pitanje Kosova i Metohije, za šta su potreban kompromis i ustupci, to biti još jedna greška više u istoriji naša dva najveća naroda na Balkanu.

Vučić, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Austriji, zahvalio je kancelaru Sebastijanu Kurcu za podršku Srbiji, to što je uvek bio otvoren za težnje naše zemlje, što je bio jedan od malobrojnih koji su sa našim narodom razgovarali uz poštovanje.

- Sada je na nama da obavimo naš deo zadataka. Najveći problem je naravno rešenje kosovskog pitanja. Za to smo pokrenuli dijalog među nama samima i moramo pronaći kompromis, u kojem će Albanci i Srbi morati da učine ustupke. Ako nam to ne uspe onda ćemo imati još jednu grešku više u istoriji dva najveća naroda na Balkanu - objasnio je on.