BRNABIĆEVA: Istina je - SRBIJA NE MORA DA PRIZNA KOSOVO da bi ušla u EU!


IZVOR: Tanjug - 01.02.2018 | 12:27


Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani nedvosmisleno rekao da Srbija neće morati da prizna jednostanu proglašenu nezavisnost Kosova da bi ušla u EU.

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Brnabićeva poručuje da je Tajanijev govor bio nedvosmislen

- To što smo čuli u smislu pravno obavezujućeg sporazuma nije ništa novo, to smo čuli i ranije, o tome je pričao i predsednik Vučić, o tome je pričala i ministarka Joksimović... - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara u zajednickcom obraćanju medijima sa premijerom Slovenije Mirom Cerarom. 

- Mislim da je nedvosmisleno rekao predsednik EP Tajani, a to je da Srbija neće morati da prizna nezavisnost Kosova da bi ušla u EU. Čini mi se da je to jasna i nedvosmislena poruka - rekla je Brnabić. 

- Normalizacija sa Prištinom i nalaženje dugoročno održivog odnosa sa Prištinom obaveza je nas kao političara koji vodimo Srbiju - istakla je. 

Podvukla je da joj je drago što predvodi vladu i što živi u zemlji čiji je predsednik dovoljno hrabar i odgovoran političar da želi da pokrene ovo pitanje i pokuša da ga reši, da ga ne bi ostavljao budućim generacijama.