VUČIĆ O POSETI HRVATSKOJ: Ne očekujem čuda, ali sam siguran da će razgovori biti lekoviti


IZVOR: Tanjug, Republika - 01.02.2018 | 10:59


- Idem u Hrvatsku, ne očekujem čuda, ali sam siguran da će razgovori biti lekoviti - rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ


Vučić je uveren da će sa hrvatskom koleginicom imati dobre razgovore, a na pitanje kako vidi činjenicu da su predsednica i vlada u raskoraku, napomenuo je da ne razume sasvim argumente da nije vreme za posetu, ali ga prihvata.

- Ako Hrvatska, i pored poziva predsednice, hoće da kaže da nisam dobrodošao - hvala, ako ne žele da razgovaraju - hvala. Ne pada mi na pamet da podilazim bilo kome, da se dodvoram, štitim interese Srbije - rekao je Vučić.

Kaže i da je uveren su odnosi sa Hrvatskom bolji.

- Imamo bolje odnose da na racionalan način rešavamo probleme. Mislim da to mora da bude odgovor i jedne i druge strane. Mislim da su razgovori potrebni kada imamo probleme, kada se oni vide i zato hoću da idem u Hrvatsku i da se borim da imamo mir i stabilnost - poručio je Vučić.

Kako je rekao, želi da se bori da građani Srbije imaju bolju buduhcnost, da Srbi u Hrvatskoj imaju bolju budućnost, kao što sto je spreman da pomogne Hrvatima koji žive u Srbiji da ostvare sva prava.

- Bićemo spremni za tažak, neposredan i otvoren razgovor na sve teme, jer ne želimo da bežimo ni od jedne teme, od nestalih, do rešavanja imovinskih prava Srba, prava na penzije do toga da u pojedinim selima gde žive Srbi nema struje, ali i da pomognemo hrvatskoj zajednici - istakao je Vučić.