KATASTROFA KOD NOVE VAROŠI, CURI MAZUT IZ CISTERNE NA KOLOVOZ: Policija i vatrogasci-spasioci hitno izašli na lice mesta (FOTO)


IZVOR: Republika - 18.01.2023 | 10:33


Uslovi zbog kojih je došlo do curenja mazuta na kolovoz kod Nove Vatoši za sada nisu poznati.

Foto: RINA
KATASTROFA KOD NOVE VAROŠI, CURI MAZUT IZ CISTERNE NA KOLOVOZ: Policija i vatrogasci-spasioci hitno izašli na lice mesta (FOTO)

Na magistralnom putu Nova Varoš - Prijepolje došlo je do incidenta kada je iz cisterne koja se nalazi u blizini benzinske stanice počeo da curi mazut i prosipa se po putu.

- Na lice mesta odmah su upućene policijske ekipe, kao i vatorogasci spasioci. Kako bi se što pre rešila ova situacija. Uslovi zbog kojih je došlo do curenja mazuta na kolovoz za sada nisu poznati - rečeno je za agenciju RINA.

Saobraćaj na ovoj deonici puta odvija se jednom kolovoznom trakom, a vozila se propuštaju naizmenično.

Foto: RINA

Curenje mazuta iz cisterne kod Nove Varoši

U prethodnih mesec dana u Srbiji su se prevrnule i dve vagon-cisterne sa potencijalno opasnim materijama i to jedna u Pirotu, a druga vagon-cisterna kod Zaječara.

Vagon sa amonijakom prevrnuo se 25. decembra na pruzi između Pirota i Staničenja i tom prilikom došlo je do curenja tog gasa u atomosferu, zbog čega je u Pirotu proglašena vanredna situacija.

Ministarstvo zaštite životne sredine pratilo je od trenutka nesreće situaciju na terenu, posle izlivanja amonijaka iz cisterne između Pirota i Bele Palanke.

Merenja zagađujućih materija kao i monitoring na terenu sprovodili su Institut za metalurgiju iz Bora i Agencija za zaštitu životne sredine.

Takođe, oko pola sata nakon ponoći 29. decembra na nedavno rekonstruisanoj pruzi Zaječar - Knjaževac iskliznula je iz šina teretna kompozicija kod sela Vratarnica.

Nesreća se desila na pruzi u blizini reke Timok, a prema saznanjima u vagonu je bila fosforna kiselina, ali nije došlo do izlivanja.

Policija i vatrogasci su odmah izašli na terenu i zabranili pčrilaz vagonima.

BONUS VIDEO