VUČIĆ O AMFILOHIJEVOJ IZJAVI: Najbolji komentar dao je patrijarh, zahvalan sam mu na tome


IZVOR: Republika - 14.01.2018 | 21:07 >> 21:06


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na RTS otvoreno je priznao da su ga pogodile reči mitropolita Amfilohija Radovića da je politika prema KIM koju Vučić zagovra - izdajnička.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Aleksandar Vučić

- Nisu me pogodili komentari ovih potpisnika Apela, ovog Kovića, onog iz Dveri što bije žene, one što bi da ukine Darvina... Pogodile su me reči mitropolita, i to otvoreno kažem. Najbolji komentar na izjavu Amfilohija dao je patrijarh Irinej i na tome sam mu zahvalan - rekao je Vučić.

Kako je rekao, nije njegovo da komentarise ulogu Crkve, kao sto nije njihovo da komentarisu ulogu i politiku države:


- Meni ne smeta slobodno iskazano misljenje mitropolita Amfilohija, ali me je pogodilo lično to što je rekao, jer je govorio o nečemu što misli da se može dogoditi u buduhcnosti. Mislim da sam bio na ivici da pustim i suzu, ne želim da sakrijem, koliko su me onakve reči pogodile. Možda je to slabost za politicara, ali i ja sam čovek. Ne pogađa me ništa sto govore moji politički protivnici, ali ovo me stvarno pogodilo - rekao je predsednik za RTS.

Kaže da su u Srbiji izgleda najveći rodoljubi oni koji su uspeli da izgube Crnu Goru, oni u čije je vreme proglašena nezavisnost Kosova, oni "dežurni rodoljubi" koji su spremni da Srbi ginu da oni budu bogatiji. 

- Ja nisam spreman da ginemo. Ja nisam plašljiv, ali neću da brinem ne samo za budućnost Danila, Milice i Vukana i vaše dece tako što ću da kažem "nek idi da ratuju"..Ja hoću da im sačuvam mir i budućnost - rekao je Vučić. 

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Mitropolit Amfilohije

Govoreći o izborima u Beogradu, Vučić je otkrio  da će predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković u ponedeljak raspisati izbore u prestonici, a da će oni biti održani ili 4. ili 11. marta.

On je otkrio da je direktor Univerzitetske klinike u Tiršovoj Zoran Radojičić prvi na listi SNS za Beograd.

Druga na listi je Aja Jung, otkrio je predsednik Srbije.

Vučić je potvrdio i da će, kao što je Republika.rs već pisala, na listi SNS biti i dekan Pravnog fakulteta Sima Avramović, kao i poznati sportisti Milan Gurović i Goran Grbović.

Govoreći o iznenađenjima na listi, Vučić je otkrio da će se na listi naći i Živorad Žika Nikolić, poznatiji kao Žika Šarenica.

- Naša lista je sastavljena u skladu sa potrebama Beograđana. Na tim izborima će se voditi borba između onih ljudi iz prošlosti koji su sprovodili pljačkaške privatizacije i onih koji žele da vode Beograd u budućnost - podvukao je Vučić.

 

 

Govoreći o aktuelnog gradonačelniku Beograda Siniši Malom, Vučić je ocenio:

- Siniša Mali je smanjio javni dug grada, a to je nešto što mnogi pokušavaju da sakriju i ne priznaju mu. Ne samo da se ne stidim njegovog rada nego sam veoma ponosan na sve što je uradio tokom svog mandata - naveo je predsednik države i lider SNS.

Odgovarajući na pitanje da li je Draganu Đilasu nudio mesto premijera, Vučić je sarkastično odgovorio:

- Jeste nudio sam i njemu i Jankoviću, ali eto nije se desilo. Ne znam šta bih na to odgovorio. Da ja nekome ponudim da bude predsednik vlade i da pogazim narodnu volju... To nećete gledati - rekao je Vučić.

 

 

Vraćajući se na temu izbora u Beogradu, Vučić je ocenio da počinje borba za glasove, dodajući da će u zavisnosti od rezultata razmišljati o potencijalnoj koaliciji.

- Mi ćemo pokušati da osvojimo većinu, borićemo se za glasove. Sa SPS imamo korektnu saradnju.Mi smo na 34 odsto i sa tim krećemo i borićemo za Beograd. Ali sasvim sigurno - radije ćemo ići u opoziciju nego što ćemo praviti trule kompromise - podvukao je Vučić.