SRPSKA LISTA ODGOVORILA NA KURTIJEVE PROVOKACIJE: Treba sprečiti Kurtija da izazove sukobe na ovim prostorima


IZVOR: Republika - 20.07.2022 | 14:15


Srpska lista je odgovorila na navode Aljbina Kurtija da Milan Radojičić potpredsednik Srpske liste želi da destabilizuje sever Kosova.

Foto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ/Srpska lista
SRPSKA LISTA ODGOVORILA NA KURTIJEVE PROVOKACIJE: Treba sprečiti Kurtija da izazove sukobe na ovim prostorima

Srpska lista je odgovorila da je za razliku od Aljbina Kurtija koji po svaku cenu želi haos i maltretira Srbe, potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, zajedno sa Srpskom listom tu da sačuva srpski narod od nasrtaja iz Prištine, prenose Novosti. 

- Svojim jednostranim potezima Aljbin Kurti nastoji da maltretiranjem golorukog srpskog naroda stiče jeftine političke poene, i na taj način je jedini koji najdirektnije ugrožava mir na ovim prostorima, svestan da nije u stanju da unapredi život Albanaca, niti ispuni ijedno obećanje koje je dao u kampanji - opominje Srpska lista, ističući da nam je mir preko potreban u ovim kriznim vremenima. 

Foto: Youtube/ATV

Aljbin Kurti

-Treba naglasiti da je primera za Kurtijeve zle namere nebrojeno. Serija incidenata i primera institucionalnog nasilja koje obiluje zloupotrebom ovlašćenja, prekomernom, nesrazmernom i neiznuđenom primenom brutalne sile nad golorukim građanima, Srbima, koje pripadnici kosovskih specijalnih jedinica kako na severu tako i na jugu sprovode nedeljama unazad su najbolji dokaz da Kurti želi da stvori takve uslove kako bi Srbi napustili svoja vekovna ognjišta - ističu iz Srpske liste i dodaju da Kurti uviđa da je na putu ostvarenja tog njegovog plana, protivnik potpredsednik Radoičić i Srpska lista koja pod jedan barjak okuplja sve Srbe.

Zato, dodaju iz ove liste, ne čudi namera da se najbolji među nama proteraju lažnim optužbama kako bi se Srbi obezglavili, a Kurti nesmetano okupirao sever.

-Srpska lista poziva međunarodnu zajednicu da ne ćuti na ugrožavanje mira, i da nadležne međunarodne snage koje su odgovorne za mir i bezbednost spreče Kurtija da izazove sukobe na ovim prostorima - zaključuju u saopštenju Srpske liste.