ĐILAS: Hajde da se opozicija ujedini i napravi jednu listu!


IZVOR: Tanjug - 06.01.2018 | 10:39


Dragan Ðilas, koji je najavio kandidaturu za gradonačelnika Beograda smatra da je ujedinjenje opozicije najbolji i najbrži način promene gradske vlasti.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Dragan Đilas

- Da li imamo iste stavove o svim najvažnijim gradskim temama? Da. Da li su oni suprotni stavovima SNS? Da. Pa, zašto onda građanima ne damo mogućnost da glasaju za jednu listu? - upitao je Ðilas.

- Ja sam problem? Ajde da napravimo istraživanje da izmerimo mene i sve ostale kandidate, javno se obavežemo da ćemo podržati onoga ko ima najveću podršku Beograđana i idemo na izbore sa jednom listom - ističe Ðilas.

Na pitanje koje stvari bi uradio drugačije da može da vrati vreme, bivši gradonačelnik je kazao "dosta njih" - od bolje pripreme za uvođenje bus plus sistema, preko odbijanja ovakvog koncepta komunalne policije, a posebno bi, kaže, promenio način na koji se grad bavio kulturom...

- Nadam se da ću imati šansu da grešku ispravim - rekao je on.

Kaže da na "svojim slikama" ima 45 obdaništa i devet škola, 157 autobusa kupljenih u Ikarbusu...

- Dajte slike 46 obdaništa i 10 škola koje ste napravili. Parkirajte pored mojih 157 autobusa vaših 158. Pokažite odsečak plata vaspitačica 2012. i 2017.godine. Dajte, bre, da narod vidi rezultate vašeg rada u ove četiri godine - poručio je Ðilas.