BLOKIRAN AUTOPUT NA NOVOM BEOGRADU: Đilasovci prave haos po Beogradu, krenuli ka zgradi Vlade i Skupštini


IZVOR: Republika - 27.11.2021 | 12:49


Đilasovci i ekološki aktivisti blokirali su autoput na Novom Beogradu, a bez saobraćaja je i nekoliko glavnih ulica u gradu, od Kneza Miloša, preko Savske, do pojedinih ulica oko njih.

Foto: Republika/Printscreen
BLOKIRAN AUTOPUT NA NOVOM BEOGRADU: Đilasovci prave haos po Beogradu, krenuli ka zgradi Vlade i Skupštini

Primetne su velike policijske snage u svim delovima grada.

Ispred Palate pravde okupile su se Đilasove pristalice i učesnici protesta Eko ustanak, a onda su oko 13.30 krenuli u blokadu ulica.

Učesnika je ispred Palate pravde je bilo jedva stotinjak,a nedaleko su bila parkiranja 2 policijska automobila iz kojih se nadgledao protest.

Iako su organizatori protesta rekli da mnogi učesnici nisu mogli da se probiju jer je grad blokiran od prisutnih koji su došli sa Čukarice se saznaje da nikakvih blokada nije bilo.

Oko 13.30 grupica od nekoliko stotina protestanata koji su se u međuvremenu skupili sa svih strana uputila se ka Gazeli u nameri da blokira saobraćaj, ali ih je u ponožju Gazele zaustavio kordon policije. POGLEDAJ GALERIJU

Kordon policije je organizovan dvostruko. Prvi kordon su obični policajci, a iza njih je policija opremljena za razbijanje demonstracija sa štitnicima i penrdecima.

Između policije i protestanata došlo je do malog koškanja, ali nema pokušaja da se probije kordon.

Pošto nisu uspeli da prođu zbog kordona policije, demonstranati su počeli da se vraćaju u pravcu Palate pravde.

Demonstranati su se zatim premestiti i blokirali donji deo ulice Kneza Miloša, ali su ih je i tu dočekao kordon policije i sprečio pokušaj da sa te strane priđu i blokiraju Gazelu. POGLEDAJ GALERIJU

 

Jedna grupa se zaputila ka zgradi Vlade Srbije. POGLEDAJ GALERIJU

Posle kraćeg zadržavanja ispred zgrade Vlade, demostranti su se uputili prema Skupštini Srbije.