DRŽAVA REŠILA DA PRESEČE, SLEDE ŽESTOKE MERE! Ministar najavio konkretne poteze protiv lekara koji promovišu Ivermektin!


IZVOR: Republika - 02.11.2021 | 10:22


Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je žestoku reakciju države na savete koje dele zdravstveni radnici na Vajber grupi koja propagira upotrebu Ivermektina!

Foto: Printskrin, Pixabay

Kutija Ivermektina

- U narednim danima država će reagovati na savete koje pojedini zdravtsveni radnici dele na toj grupi na Viberu, a u kojima se promoviše upotreba leka Ivermektin, koji se nače koristi za životinje - kazao je Lončar.

Prema njegovim rečima, ko god da su ti lekari i šta god da se dešava u njihovom mozgu, to po svim medicinskim pravilima ne sme da se dozvoli, prema tome država će reagovati u narednih par dana.


- Zamislite vi ste lekar koji leči decu, a preporučujete lek koji nije registrovan i koji se koristi u veterini. Plašim se da je to onda jedno ozbiljno krivično delo, prema tome, ovo je ozbiljna država koja će uraditi svoj deo posla - zaključio je Lončar.

Podsetimo, kako je Republika već pisala, jedna od administratorki Vajber grupe koja je šokirala Srbiju doktorka Slavica Aranđelović gostovala je na TV Prva i nastavila da propagira upotrebu ovog leka.

Takođe, kao što smo već pisali, doktor Bojko Bjelaković iz Niša, jedan od lekara koji su bili administratori u glupi "LNRE - Ivermektin preporuke", smenjen je sa funkcije načelnika Odeljenja za kardiologiju na Klinici za pedijatriju KC Niš.