PRINC FILIP POTRESEN DOGAĐAJIMA NA KOSMETU: Srpska zajednica se nalazi u sve gorem i gorem položaju, a NATO to pasivno gleda!


IZVOR: Republika - 13.10.2021 | 21:42


Princ Filip Karađorđević oglasio se povodom današnjih dešavanja na severu Kosova.

Foto: printscreen/facebook

Princ Filip se oglasio povodom događaja na KiM

Princ Filip je na Tviteru na engleskom i srpskom jeziku osudio akciju kosovske policije.

- Tužne i zastrašujuće scene koje smo danas videli na severu Kosova i Metohije, na žalost, samo su kontinuirani nastavak neodgovornog i sramnog ponašanja kosovskih institucija, ali i predstavnika Međunarodne zajednice na Kosovu - napisao je princ Filip Karađorđević.

On je prokomentarisao ponašanje Kfora i Euleksa.

- Činjenica je da NATO-Kfor i Euleks pasivno posmatraju nedopustivo maltretiranje i zastrašivanje srpske zajednice koja se iz godine u godinu nalazi u sve gorem položaju - smatra princ Filip.

 

 

Prokomentarisao je i ranjavanje Srećka Sofronijevića i kamenovanje kuće jedine Srpkinje u Peći, kao i maltretiranje Dragice Gašić u Đakovici.

- Kosovska policija danas je pucala na gospodina Srećka Sofronijevića koji je obavljao jesenje radove u svojoj njivi i mogao je smrtno da strada. Juče je u Peći kamenovana kuća jedine Srpkinje koja živi u ovom gradu, svedoci smo višemesečnog maltretiranja jedine Srpkinje u Đakovici - navodi princ Filip.

Smatra da ukoliko ne reaguju na ovakve situacije, Kfor i Euleks će biti odgovorni za izazivanje bezbednosne nestabilnosti.

- Ukoliko Kfor i Euleks brže i odlučnije ne reaguju i ne spreče bezakonje i nasilje koje nad srpskom zajednicom sprovode aktuelne kosovske vlasti, biće saučesnici u izazivanju ogromne bezbednosne nestabilnosti u južnoj srpskoj pokrajini - napisao je na Tviteru princ Filip Karađorđević, prenosi Kosovo Onlajn.