NAPAD NA NOVINARA, O ČEMU SE ĆUTI!? Vesić: Osudu nećete moći da čujete od medijskih udruženja koja tvrde da su nezavisna!


IZVOR: Republika - 01.10.2021 | 16:48


Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda najoštrije je osudio napad na na glavog urednika Srpskog telegrafa Milana Lađevića.

Foto: beograd.rs

Goran Vesić

Vesić se sada oglasio i na Fejsbuk profilu, i još jednom zapitao zbog čega se u tajksunskim medijima ćuti kada se radi o napadu na novinara.

- Danas je u Beogradu napadnut Milan Lađević, ugledni novinar i urednik dnevne novine Srpski telegraf. Napadnut je kao građanin Beograda, ali kao novinar. Vest o tome nećete moći da pročitate u tajkunskim medijima. Osudu napada nećete moći da čujete od medijskih udruženja koja tvrde da su nezavisna. Neće se oglasiti strane ambasade. Ćute nevladne organizacije. Nećete čuti ni mnoge političke stranke - napisao je Vesić i dodao:

- To je zato što su upravo ti koji ćute stvorili takvu atmosferu u društvu da je poželjno napadati novinare koji misle svojom glavom i koji pokazuju da možete da imate uspešan dnevni list, a da ne radite za tajkune.

- Očekujem da državni organi pronađu napadača i da ta osoba bude kažnjena po zakonu. One koji ćute o ovom napadu neka je sramota. Beograd će biti sigurno mesto za sve novinare, bez obzira gde rade, i svi će biti zaštićeni - napisao je Vesić.