TI AMBASADORI SU SE RADOVALI VUČIĆEVOM VISOKOM PRITISKU! Milovanović na Pinku o gorućoj temi u Srbiji: OVO JE PRIMER DRŽAVNOG UDARA!


IZVOR: Republika - 16.09.2021 | 14:01


Izjave nekadašnjeg Zaštitnika građana, potom i predsedničkog kandidata Saše Jankovića da je trpeo pritiske sa raznih strana da se približi predsedniku Srbije kako bi ga rušio, ili eventualno došao na njegovo mesto uzdrmale su javnost.

Foto: youtube.com/Novo jutro - Dea i Sarapa

Saša Milovanović

Saša Milovanović, direktor Srpskog Telegrafa, navodi da je Saša Janković nakon izlaska iz politike, rešio da "olakša dušu" i prizna šta je trpeo.

- I to što je Đilas govorio posle, može da se tumači kao neka vrsta pretnje - dodao je Milovanović.

Kako je objasnio, Saša Janković je tokom političkog angažmana imao veliku podršku glumaca i uticajnih ličnosti, a sada su oni njegovi kritičari.

"Mnogi su se radovali visokom pritisku"

Govoreći o zdravstvenom kartonu predsednika Srbije koji je dospeo do pojedinih ambasadora, Milovanović navodi da su se mnogi od njih radovali visokom krvnom pritisku, i to im je odgovaralo.

- Njima smeta Srbija sa ogromnim rezultatima. Kako neko može da voli Srbiju, kada je Srbija prva u svim segmentima na Balkanu... - dodao je Milovanović.

"Laž da je neko Jankoviću pripisivao pokušaj ubistva"

On napominje da je "jako bitno reći dve stvari".

- Tajkunski mediji lažu da je neko pripisivao pokušaj ubistva Vučića Saši Jankoviću. To je laž. Samo smo prenosili njegove rečenice - navodi Milovanović.

Druga stvar je, kaže, da može da "se tumači da je Zapad hteo da ubije Vučića".

- Oni su, nema sumnje, priželjkivali da se njemu nešto desi - rekao je Milovanović.

Direktor Srpskog telegrafa napominje da "su im se tajkunski mediji smejali i govorili da izmišljaju državne udare".

- Ovo je primer državnog udara - zaključio je Milovanović.

Spasić: Kako se vrbuje agentura...

Božidar Spasić, bivši operativac DBA, objašnjava da je nešto ovako nezapamćeno u političkoj praksi.

- Od Jankovića profesori treba da uzmu izjavu i da daju studentima, da vide kako se vrbuje agentura. Agentura na najvišem nivou. Oni odu na piće sa ambasadorima, pravi se taktika, i vi vrbujete metu, a ovde se radi o Vučiću, o čemu smo godinama pričali - navodi Spasić.

Kako dodaje Spasić, ambasadori su vrbovali jednog visoko rangiranog političara, dodajući da su ambasadori legalni predstavnici organizacije CIA.

- Svi oni su bivši agenti, i oni su obučeni da umeju da vrbuju pojedine političare, gde se potom biraju najjače mete, a oni imaju zadatke da vrbuju neke saradnike - nastavio je Spasić.