PALMA O IZBORIMA U BG: Ako SNS tako odluči, idemo sa njima


IZVOR: Tanjug - 08.12.2017 | 23:22


Lider jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da će ta stranka na izbore izaći na listi zajedno sa SNS, ukoliko ta stranka smatra da bi tako trebalo da bude i izrazio uverenje da će građani glasati za rezultate koji stoje iza aktuelne vlasti.

Foto: Tanjug

Dragan Marković Palma

- Mi smo u koaliciji sa SNS na republičkom i na lokalnom nivou, a da li ćemo zajedno sa njima da budemo u Beogradu je stvar dogovora. Ako budemo zajedno na listi, zajednički kandidat za gradonačelnika biće onaj koga bude predložila najveća partija u koaliciji, SNS. Ako ne budemo sa naprednjacima, naša koalicija će imati za kandidata Aleksandra Antića - rekao je Palma u intervjuu za današnji "Blic".

Govoreći o izgledima stranke sa Antićem kao kandidatom, on je istakao da je Antić jedan od iskusnijih političara.

- Bio je dugo godina predsednik Skupštine grada Beograda, jedan je od iskusnijih političara koji će biti u trci za funkciju gradonačelnika Beograda.

Palma je naglasio da i ako JS bude samostalno nastupila na izborima, nakon njih će napraviti koaliciju sa SNS.

- Siguran sam da će građani Beograda glasati za dela, a ne za siledžijstvo, da neko tuče predsednicu Skupštine, za napade na poslanike - rekao je on.

Na pitanje kako mu se čini Siniša Mali kao gradonačelnik, Palma je odgovorio: "Ne razmišljam o tome. Nisam taj koji predlaže kandidata Srpske napredne stranke".

O opoziciji

On je naveo i da se lider PSG Saša Janković "raspao pre nego što se sastao" istakavši da ga "svakoga dana napusti poneka poznata ličnost, iz dana u dan sve više ljudi odlazi".


- Opozicija se svađa i bez vlasti, ko zna šta bi radili kada bi stvarno imali vlast. Svakoga dana bi se tukli - rekao je Palma.

On je istakao i da je opozicija sama sebi najveća smetnja i slikovito objasnio kako vidi predstojeće izbore u prestonici i odmeravanje snaga između vlasti i opozicije.

Na podsećanje da se protivio izboru Ane Brnabić za predsednicu Vlade Srbije i pitanje da li je ona sada, nakon pet meseci i njegova premijerka, Palma je rekao da ne priča ništa o loše o njoj i da je ne pominje.

- Za mene je Vlada kolektivni organ, kolektivno donosi odluke, a kontroliše je predsednik Vučić jer on jedini ima pravo jer je neposredno izašao na izbore i pobedio na izborima sa više od 55 odsto glasova - rekao je on.

O Kosovu

Kada je reč o Kosovu, on kaže:

- Kosovo je oteto od Srbije. Vučić i Dačić se u međunarodnim odnosima veoma dobro bore. Kosovo niko nije dao, i niko ga od srpskih političara neće dati - zaključio je Palma.