ĐILASOVCI UDARILI NA SRPSKU PRAVOSLAVNU CRKVU! Traže od Vaseljenskog patrijarha da Porfirija i Joanikija izbaci iz pravoslavlja!


IZVOR: Republika - 17.08.2021 | 08:00


Vođa opozicije Dragan Đilas toliko je skrenuo sa uma da je preko svojih medija zatražio od Vaseljenskog patrijarha da iz pravoslavlja izbaci patrijarha srpskog Porfirija, episkopa Joanikija i još neke crkvene velikodostojnike.

Foto: Tanjug/J. ILIĆ, T. Radovanović, ST/N. Pančić

Đilas traži da se iz pravoslavlja izbace patrijarh Porfirije i episkop Joanikije

Kao razlog se navodi da su oni prikrivali pedofiliju u SPC.

Naime, Đilas i njegova piskarala u tekstu u današnjem broju Danasa pod naslovom "Joanikije, Porfirije i drugi prikrivaju pedofiliju u SPC, napominju da je NVO "Montenegro International" uputila pismo Vaseljenskom patrijarhu sa zahtevom da iz pravoslavlja ekskomunicara patrijarha srpskog, episkopa Joanikija, episkopa bačkog Irineja i još niz crkvenih velikodostojnika zbog navodnog zataškivanja pedofilije". 

Ovo pismo upućeno je i u Vašington, Brisel, ali i predstavnicima grčke i ruske pravoslavne crkve.

Đilasov Danas bez ikakvog stida i blama citira i reči bivšeg đakona Bojana Jovanovića, autora knjige "Ispovest - kako smo ubili Boga" koji u ovom kontekstu naziva Srbiju "mračnim vilajetom", a SPC "infrastrukturom jednog bezumlja, koja krši sve božje zapovesti".