NENAD ČANAK NA NAŠE OČI ODVAJA VOJVODINU OD SRBIJE! Neverovatno šta ovaj čovek radi!


IZVOR: Republika - 10.08.2021 | 05:09


Lider LSV Nenad Čanak izneo je juče skandalaznu tvrdnju.

Foto: youtube.com/printscreen

 

Naime, Čanak je rekao da se Srbija ne graniči sa Hrvatskom, već Vojvodina, zbog čega on i ne vidi razlog postojanja problema u diplomatskim odnosima između Beograda i Zagreba.

Skandalozni stav da Vojvodina ne pripada Srbiji ovaj autonomaški nastrojen političar obznanio je na TV Hepi gostujući u jutarnjem programu kod novinara Milomira Marića, koji ni sam nije mogao da veruje u ono šta Čanak priča.

- Sa Hrvatskom ja uopšte ne vidim gde je problem. Mogli bi se imati odlični odnosi, s obzirom na to da se Hrvatska ne graniči sa Srbijom, tako da je to vrlo jednostavno - rekao je Čanak ne trepnuvši, a prenosi Objektiv.

Šokirani Marić vratio ga je na to šta je upravo izgovorio, ne verujući da je ovaj rekao da Vojvodina ne pripada Srbiji.

- Geografska Srbija nema granicu sa Hrvatskom. Sa Hrvatskom ima granicu Autonomna Pokrajina Vojvodina, koja je u sastavu Republike Srbije - pokušao je Čanak da se ispravi.

Marić je frapiran progovorio:

- On odvaja na naše oči i uši Vojvodinu od Srbije! Ja stvarno više ne znam dokle će ići ta neprijateljska aktivnost. Šta je on rekao sad, zapravo? Otcepio je Vojvodinu i sve preko Dunava! Znaš šta si rekao? To je ono čega smo se mi plašili, da ćeš ti odvojiti Vojvodinu i priključiti je EU – izgovarao je zapanjeni novinar.